MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Gospodarski centar potaknut će snažniji razvoj Osijeka, OBŽ i istoka Hrvatske

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Gradilište Gospodarskog centra, kapitalne investicije koju provodi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, jučer su obišli župan Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin te saborska zastupnica Nataša Tramišak.

Predstavnici izvođača radova upoznali su nazočne s aktualnim stanjem radova, koji bi trebali biti uskoro završeni, a potom slijedi opremanje objekta i početak rada u novoizgrađenom prostoru, najvjerojatnije organiziranjem Osječkog proljetnog sajma.

Izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra (multifunkcionalnog objekta predviđenog za sajmove, konferencije, kongrese i ostale poslovne događaje s mogućnošću prilagodbe veličini i zahtjevima događanja, ukupne bruto površine 4.989 m2) počela je u srpnju prošle godine na tzv. S cesti u blizini Južne obilaznice grada. Ukupna vrijednost projekta je 8,7 milijuna eura, s tim da bespovratna sredstva EU iznose oko 6 milijuna eura, 1,2 milijuna eura osigurava Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a Osječko-baranjska županija 1,5 milijuna eura.

- Projekt Gospodarskog centra se provodi dvije godine, uskoro će biti završen i vrlo vjerojatno bit će otvoren već ovog travnja kada će u novom sajamskom prostoru biti održan ovogodišnji Osječki proljetni sajam. Podsjećam da je ovo projekt kojeg Osječko-baranjska županija provodi u partnerstvu s Gradom Osijekom te Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Osnovni cilj ovog reprezentativnog projekta je razvoj gospodarstva na području naše županije, ali i istoka Hrvatske. Nakon završetka ove I. faze, planirana je i II. faza u kojoj će se izgraditi poslovni toranj te zatvorene hale, ali već ovaj izgrađeni objekt s gotovo 5.000 m2 zatvorenog prostora pruža priliku organiziranja različitih sajmova i drugih gospodarskih aktivnosti. Osječko-baranjska županija preuzima odgovornost i vođenje ovog objekta što znači da tvrtka Osječki sajam prelazi u tvrtku Gospodarski centar Osječko-baranjske županije u kojoj će se nastaviti razvijati dosadašnje aktivnosti, s naglaskom na njihovu nadogradnju i obogaćivanje dodatnim sadržajima - rekao je župan Ivan Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin je izrazio zadovoljstvo ovim impresivnim zdanjem te zahvalio Osječko-baranjskoj županiji na inicijativi i vođenje projekta.

-Ovaj objekt doprinijet će osnaženju gospodarstva na području grada Osijeka, cijele Osječko-baranjske županije i šire jer će i sam ovakav prostor i kvalitetna infrastruktura sigurno privući nove sajamske manifestacije i događaje - rekao je Vulin.

- Objekt je podijeljen na dva dijela, pri čemu je jedan dio otvoreni izložbeni prostor površine 1.750 m2, a ostalo su modularni prostori koji će se otvarati i zatvarati prema potrebi. Tu se također nalazi i servisni prostor, s ugostiteljskim objektom, sanitarnim čvorovima, garderobom i ostalim nužnim prostorijama za funkcioniranje ove zgrade. Na taj prostor naslonjen je manji prostor od oko 800 m2, predviđen za manje sajmove, manifestacije, kongrese i seminare - rekla je pročelnica Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte OBŽ Gabrijela Čurković te dodala kako su trenutno u tijeku završni radovi postavljanja instalacija i uređenja fasade nakon čega slijedi opremanje i izdavanje uporabne dozvole.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It