MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Osnovan FLAG Pannonia

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

LILA U Restoranu Ribnjak kod Našica održana je sjednica Osnivačke skupštine Lokalne akcijske grupe u ribarstvu i akvakulturi FLAG Pannonia, kao druge takve asocijacije u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Inicijativa za osnivanje FLAG-a Pannonia pokrenuta je prije dvije godine, a pokrenule su je četiri LAG-a – Karašica, Baranja, Vuka–Dunav i Strossmayer te Osječko–baranjska županija. Do sada je u Republici Hrvatskoj osnovano četrnaest FLAG-ova na području Istre, Dalmacije i Hrvatskog primorja, a samo jedan u kontinentalnom dijelu, na području Karlovca.
U uvodnom dijelu Skupštine, Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica je pojasnio kako je ideja ostvarena na pragu novog programskog razdoblja za provedbu programa Europske unije do 2027. godine, jer je i u strateškom planu Republike Hrvatske za ribarstvo i akvakulturu predviđeno osnivanje i financiranje kopnenih FLAG-ova, kao ribarstvenih zajednica gdje za to postoje određeni uvjeti i potencijal razvoja ribarstva i akvakulture kroz čije bi se aktivnosti povlačila sredstva iz europskog fonda za ribarstvo i akvakulturu za manje projekte.

-Uskoro krećemo u izradu lokalne razvojne strategije putem koje ćemo dobiti određena sredstva i financirati se putem natječaja FLAG-a koja će se prethodno predložiti Upravi ribarstva Ministarstva poljoprivrede na akreditaciju. Za financiranje ukupnog LEADER programa vezano za ribarstvo i akvakulturu osigurana su sredstva u iznosu od 33 milijuna eura, najavio je Vrbanić

Loading...

U nastavku Skupštine, nakon usvajanja Odluke o osnivanju Udruge i usvajanja Statuta izabrano je pet od devet članova predsjedništva FLAG-a Pannonia, čije će sjedište biti u Našicama, gradu s najdužom tradicijom uzgoja šarana, odnosno akvakulture u Republici Hrvatskoj i području s najvećim površinama pod ribnjacima. Za predsjednika je izabran našički gradonačelnik Krešimir Kašuba, a uz njega su u predsjedništvo izabrani i voditelji LAG-ova te predstavnik tvrtke Miagro d.o.o.

FLAG Pannonia osnovan je radi ostvarenja osnovnih ciljeva i mjera među kojima su najznačajniji poticanje i razvoj malih obiteljskih ribnjaka, poticanje potrošnje ribe u lokalnoj zajednici, razvoj ribolovnog turizma, stvaranje turističkih sadržaja povezanih s ribarstvom i akvakulturom te osmišljavanje i organizacija ribarskih manifestacija.

Prostorno, FLAG Panonnia obuhvaća 26 jedinica lokalne samouprave, a među njima su gradovi Valpovo i Belišće i Općina Petrijevci, s područja Valpovštine. Osnivanjem FLAG-a Pannonia očekuje se stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta kroz realizaciju projekata te poboljšanje kvaliteta života na području Osječko-baranjska županije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu