MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

POVIJESNA INVESTICIJA: Gradi se Jabilov Centar izvrsnosti

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin započela je izgradnja centra izvrsnosti američke kompanije Jabil Inc.

Završetak je planiran za srpanj 2024. godine, a očekuje se da će centar otvoriti 1500 novih radnih mjesta.

Istaknuo je da je fokus Grada Osijeka na jačanju gospodarstva, privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mjesta te izvijestio da su u tijeku pregovori s još nekoliko investitora, nakon kojih će predstaviti nove investicije na području grada.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić kazao je da od trenutka kada je postignut dogovor s Jabilom počinje novo vrijeme za Osijek, Osječko-baranjsku županiju i istok Hrvatske u gospodarskom, razvojnom i demografskom smislu.

– Ova multinacionalna tvrtka se odlučila za ulaganje u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji jer kod nas postoji jasna, definirana politička stabilnost što je vrlo bitno za svakog novog investitora. Zajednički nastup Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije sa svim relevantnim službama dao je investitoru jasnu percepciju o našoj ozbiljnosti i spremnosti na suradnju. Osječko-baranjska županija je stavila na raspolaganje kapacitete svojih srednjih škola koje imaju programe srodne poslovanju Jabila, a provodi se i prekvalifikacija dugotrajno nezaposlenih osoba u tražena zanimanja. Čestitam Gradu Osijeku koji je pokazao zrelost i spremnost za ozbiljne, velike projekte i siguran sam kako dolaskom Jabila počinje jedan novi investicijski ciklus koji će promijeniti sliku Osijeka, Osječko-baranjske županije pa i šire – rekao je župan Anušić.

– Raduje nas izgradnja Jabilovog centra izvrsnosti za proizvodnju na gotovo 17 ha u osječkoj gospodarskoj zoni u Nemetinu. Riječ je o najvećoj privatnoj investiciji od osamostaljenja Republike Hrvatske, koja će otvoriti oko 1500 novih radnih mjesta. Na njezinu smo privlačenju i realizaciji intenzivno radili pune dvije godine. Uz zapošljavanje lokalnog stanovništva i doseljavanje radne snage, dolaskom velike međunarodne kompanije koja u svijetu zapošljava približno 260.000 ljudi u oko 30 zemalja, Osijek se snažno pozicionira na investicijskoj karti i Europe i svijeta – poručio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u srijedu na konferenciji za novinare.

Podsjetio je kako je tvrtka Jabil za izgradnju svog pogona odabrala Osijek između više od 10 gradova diljem Europe.

– Osnovali smo multiresorni tim koji je bio dostupan od 0 do 24 sata svih sedam dana u tjednu. Radili smo na tome intenzivno, imali smo dobre preduvjete i dobru infrastrukturu. U suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Elektrotehničkom školom, Feritom, Zavodom za zapošljavanjem i našim Sveučilištem, prvog dana krenuli smo i u prekvalifikaciju radne snage. Grad Osijek oslobodio je sve investitore plaćanja komunalnog doprinosa, a u ovom smo slučaju devet čestica u našoj industrijskoj zoni spojili u jednu veličine 170.000 m². U svim procesima smo bili brzi i efikasni – dodao je gradonačelnik Radić.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu