MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Poticanje i sufinanciranje zapošljavanja za poduzetnike

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE/OSIJEK Osječki regionalni uredi Hrvatske udruge pooslodavaca i Hrvatskog zavoda za zapoošljavanje jučer su organizirali edukaciju pod nazivom "Poticanje i sufinanciranje zapošljavanja za poduzetnike putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje".

Edukaciju je vodio Miroslav Vanek, rukovoditelj Odsjeka mjera aktivne politike zapošljavanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi niz mjera aktivne politike zapošljavanja (kao što su potpore za zapošljavanje i usavršavanje, samozapošljavanje, potpore za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i sl.) usmjerenih nezaposlenim osobama u nepovoljnom položaju te poslodavcima kod kojih je potrebno osigurati radno mjesto, a upravo je cilj ove edukacije bio poduzetnicima s područja Osječko-baranjske županije pojasniti i potaknuti kako da u što većoj mjeri koriste mjere iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

-Budući da Agencija Arios, kao i naši klijenti, već dugi niz godina koristi gore navedene mjere bila je to prilika da se upoznamo s razlikama u odnosu na dosadašnje mjere, rekao je mag.oec. Vladimir Bibić iz Agencije ARIOS kojemu je ovo još jedna u nizu eduakcija u organizaciji HUP-a.

-Jedna od novosti je da potpisivanjem izjave nećete teretiti HZZ u slučaju negativne ocjene, pa možete registrirati djelatnost i prije pozitivne ocjene. Novost kod samozapošljavanja se odnosi na vrijeme potrebno za utrošak odobrene potpore. Prije je to bio rok od 3 mjeseca, a sada je rok od 5 mjeseci, naglasio je Bibić.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu