MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

       

Stvaraju se preduvjeti za uređenje Gradske tržnice u Valpovu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Na svojim mrežnim stranicama Grad Valpovo objavio je početak javne rasprave o dva važna dokumenta.

Upravni odjel za gospodarstvo i upravne djelatnosti nositelj je, u ime Grada Valpova, izrade III izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Valpova i II. izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja i obnove povijesne jezgre Grada Valpova. Ova su dva dokumenta stavljena u javnu raspravu nakon koje će se nastaviti postupak izmjena i prilagodbe novoutvrđenim potrebama..

Prvi dokument je stavljen u proceduru početkom travnja ove godine, po zahtjevu INE, koja je kao ovlaštenik koncesije eksploatacije, predložila novo definiranje granica triju ekploatacijskih polja na području grada Valpova. Javni uvid otvoren je od 20. do 27. listpada, a javno izlaganje će se održati 24. listopada u Gradskoj vijećnici, s početkom u 11 sati.

Drugi je dokument važan u postupku planiranja uređenja Tržnice u Valpovu, a stavljen je, odlukom Gradskog vijeća, u proceduru krajem siječnja ove godine.

Kako postojeća tržnica ne zadovoljava potrebe, pokrenut je gradski razvojni projekt "Zelena tržnica", koji naročito ima za cilj potaknuti ekološku proizvodnju tradicionalnih i autohtonih poljoprivrednih proizvoda.

Projekt Zelene tržnice zadržava postojeću lokaciju, bit će natkriven, a uz dvadesetak prodajnih štandova planirano je i sedam prodajnih kioska, infokiosk, mesnica/ribarnica, ugostiteljski objekt, skladište te manja uslužna hladnjača.

Preduvjet za uspješnu realizaciju Zelene tržnice je povećanje površine, te će se potrebne izmjene namjene i parcelacije prostora regulirati II. izmjenama i dopunama DPU-a povijesne jezgre. Ovim su prijedlogom predloženi i detaljna namjena površina i uvjeti građenja koji se moraju poštivati tijekom realizacije.

Nakon javne rasprave očekuje se rasprava i prihvaćanje prijedloga na sjednici Gradskog vijeća Grada Valpova.

Javni uvid za ovaj dokument također će biti otvoren od 20. do 27. listopada, a javno izlaganje 24. listopada, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 12 sati.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu