MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

Povezani članci

VIDEO

 

 

 

 

Podravka d.d. ponudila slavonskim povrtlarima mogućnost suradnje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, jučer je održana stručna Tribina na kojoj su predstavnici tvrtke Podravka d.d. zainteresiranim proizvođačima povrća ponudili mogućnost otkupa njihovih proizvoda i kooperaciju.

Skupu su uz poljoprivrednike iz nekoliko slavonskih županija nazočili zamjenik župana Josip Miletić, predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić te ostali uvaženi gosti.

- Osječko-baranjska županija u posljednjih sedam godina mudro koristi resurse koje ima, a jedan od najznačajnijih svakako je poljoprivredno zemljište. Današnja je tribina usmjerena na proizvođače povrća koji na području naše županije djeluju na otprilike 1.200 ha površine, a naš je cilj da sustavom potpora i podrškom dodatno povećamo proizvodne kapacitete i pomognemo im u plasmanu na tržište. Svjesni smo koliko im je u poslovanju važna sigurnost i stabilnost zbog čega nam je drago da se tvrtka Podravka d.d. odazvala našem pozivu i da će proizvođačima ponuditi suradnju – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Osječko-baranjska županija sustavno pomaže poljoprivrednicima, a mjerama potpora nastoji podržati proizvođače od početka poslovanja do plasmana proizvoda na tržište, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ Romeo Jukić, najavivši kako će Županija ove godine sufinancirati kupovinu plastenika iznad 100 m2.

– Želimo da naši proizvođači budu samostalniji i kvalitetniji te da se okrenu drugoj proizvodnji. Moramo znati da pojedina proizvodnja povrća ne traži velike površine. Svjesni smo da su inputi veliki, ali velika je i dobit – naglasio je Jukić.

Jučer održanom skupu odazvalo se oko 300 zainteresiranih proizvođača, a jedan od njih je i predsjednik Udruge proizvođača povrća klaster Zlatna dolina iz Požege Luka Japarić koji je rekao kako im siguran plasman i dogovorena cijena znače sigurnu proizvodnju. U budućnosti će, smatra, sve više ratara prelaziti upravo na povrtlarsku proizvodnju, u kojoj uz cijene repromaterijala, gnojiva i zaštitnih sredstava, ipak uspijevaju osigurati opstanak na tržištu. Pozdravlja stoga tribinu na kojoj su proizvođači dobili priliku povezati se s otkupljivačem koji im nudi siguran otkup i zagarantiranu cijenu, ali i kooperaciju.  O važnosti stabilnog i sigurnog tržišta govorio je i prof. dr. sc. Bojan Stipešević s Fakulteta agrobiotehničkih znanossti Osijek koji je kazao da je jako zanimljivo preći s nisko dohodovnih na visoko dohodovne kulture, za koje će, kaže biti potrebno više rada i više ulaganja.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEST 2

TEST 2