MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Bizovački socijalni programi

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Znajući za poteškoće velikog broja svojih sumještana izazvane nezaposlenošću i ekonomskom krizom, iskazujemo posebnu socijalnu osjetljivost na način da nastojimo pomagati u različitim oblicima, rekao je Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac.

Učenicima osnovne škole čije su obitelji ugrožene teškom ekonomskom krizom podmirujemo obvezu plaćanja toplih obroka, a Općina Bizovac iskoristila je nastavak provedbe nacionalnog programa poticajnog zapošljavanja u sklopu javnih radova. Na taj način zaposlilo se sedam dugotrajno nezaposlenih osoba s invaliditetom dok je na temelju potpisanih ugovora s tvrtkom „Panturist“ iz Osijeka i Hrvatskim željeznicama, Općina Bizovac subvencionirala je dio cijene mjesečne autobusne i željezničke karte za više od 200 učenika srednjih škola i redovnih studenata s područja bizovačke općine koji se školuju u Osijeku i Valpovu. Kao i prethodnih nekoliko godina, financijska sredstva za ovu namjenu osigurana su u općinskom proračunu, govoreći o socijalnim programima Općine Bizovac u 2014. godini, ističe Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, dodajući kako je na ovaj način srednjoškolcima omogućen besplatan prijevoz, dok redovni studenti plaćaju mjesečnu kartu po povoljnijoj cijeni.

Na temelju prethodno raspisanog javnog natječaja za dodjelu stipendija, Povjerenstvo Općine Bizovac za provođenje natječajnog postupka utvrdilo je rang-listu prijavljenih kandidata koji ispunjavaju natječajne uvjete. Stipendije Općine Bizovac u novoj školskoj i akademskoj godini 2014./2015. primat će studenti u iznosu od 500 kuna i učenici srednjih škola po 400 kuna mjesečno.

Programom javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu financirani su troškovi stanovanja, pomoć prilikom kupnje ogrjeva, a rodiljama je pružena jednokratna pomoć u iznosu od 2000 kuna za svako novorođeno dijete, podsjeća načelnik Vuković.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 844 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu