MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Projekt stoljeća u Valpovu vrijedan preko 270 milijuna kuna u punom zamahu

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Na prostoru dječjeg igrališta između ulica Antuna Mihanovića i Vatroslava Lisinskog u Valpovu održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti Projekta Vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće, vrijednom više od 270 milijuna kuna.

Gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo i pomoćnica voditelja Projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće Iva Matić iz tvrtke Dvorac d.o.o. Valpovo, obišli su gradilišta i predstavili trenutne aktivnosti na ovom projektu značajnom za stanovnike Valpovštine.

-Ova godina značajna je za grad Valpovo zbog velikih infrastrukturnih projekata koji se provode. Unazad tri godine grad Valpovo je realiziralo više od 120 milijuna kuna infrastrukturnih projekata, a vjerujem da ćemo do kraja godine i u prvoj polovici 2021. godine realizirati još toliko. Osim Projekta vodoopskrbe i odvodnje, u ovom trenutku najambicioznijem na području Osječko-baranjske županije, u tijeku je i izgradnja biciklističke staze u dvije najveće ulice, rekonstrukcija trga kralja Tomislava te izgradnja memorijalnog centra Matija Petar Katančić. Moram spomenuti naravno i dovršetak ceste na Starovalpovačkom putu i projekt završetka Zone malog gospodarstva. Svi ovi projekti doprinijet će razvoju našeg grada, osobito u pogledu popunjavanja kapaciteta za razvoj poduzetništva te turističke ponude u našem gradu.

Projekt vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće jedan je od najznačajnijih projekata u gradu Valpovu. Sustavi odvodnje i vodoopskrbe stari su više od 50 godina te se ovim projektom rekonstruiraju dotrajali kolektori. Svakodnevni kvarovi i prekid vodoopskrbe, puni kanali, zaštopana kanalizacija  bit će stvar prošlosti te će građani Valpova i okolnih mjesta dobiti  moderan i kvalitetan sustav.

Vrijednost radova na vodoopskrbnoj i kanalizacijskoj mreži u gradu Valpovu je oko 25 milijuna kuna, od čega je 70% sufinancirano bespovratnim sredstvima EU, a 20% iz nacionalnog dijela Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatskih Voda kojima se ovim putem zahvaljujem. Samo 10% financira se sredstvima lokalne samouprave. Ne moram naglašavati kako bez potpore bespovratnih sredstava ovaj projekt ne bi zaživio.

Uz nositelja projekta, tvrtku Dvorac d.o.o. Valpovo, zahvalio bi se i partnerima na Projektu: tvrtki Hidrobel d.o.o. Belišće, Gradu Belišće i općinama Petrijevci, Koška, Bizovac i Marijanci. Dobra suradnja svih sudionika u ovom Projektu daje nam  dobre rezultate kako bi se ovaj projekt realizirao i završio na dobrobit svih građana grada Valpova i Valpovštine.

Na kraju bi zamolio  građane za strpljenje, jer u narednim mjesecima očekuje se da nam Grad postane pravo gradilište. Moramo biti strpljivi, svjesni da se ne može izgraditi ako se ne raskopaju ulice, trgovi i staze. Učinit ćemo sve kako bi građanima omogućili što kvalitetniji i bolji život u našem Valpovu te da nam Grad izgleda još ljepše.“ – izjavio je gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo.

Tvrtka Dvorac d.o.o. Valpovo nositelj je projekta, a uz tvrtku Hidrobel d.o.o. Belišće partneri na projektu su gradovi Valpovo i Belišće te općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci. Vrijednost projekta iznosi 271.578.968 kuna, od čega 189.561.114 kuna dolazi iz Europskog kohezijskog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira projekt u iznosu od 35.542.437 kuna, Hrvatske vode s 35.542.437 kuna, a tvrtka Dvorac d.o.o. Valpovo u iznosu od 7.449.186 kuna te Hidrobel d.o.o.  Belišće s 3.483.794 kuna.

-U sklopu Projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo-Belišće na području grada Valpova rekonstruirat će se 17 kilometara vodovodne i 4,5 kilometara kanalizacijske mreže. Do sada je izgrađen sustav oborinske odvodnje u ulici Tina Ujevića, napravljena je rekonstrukcija kolektora odvodnje u Reljkovićevoj ulici te odvodnja na Starovalpovačkom putu s pripremom za kućne priključke. Radovi na vodoopskrbnom sustavu završeni su u ulici Zinke Kunc, a u tijeku su radovi na vodoopskrbnom sustavu u ulici Vatroslava Lisinskog, Antuna Mihanovića  i Ivana Zajca. Nakon izvedenih radova odmah se pristupa sanaciji cesta i pješačkih staza. Izvedena nova vodoopskrbna mreža će se završavati parcijalno, po ulicama i naseljima, kako bi građani nakon završetka bili odmah spojeni na novu mrežu. S obzirom na planirane aktivnosti rekonstrukcije trga, a kako se i na tom dijelu grada izvode radovi, u suradnji i koordinaciji s gradom radovi će se uskladiti kako ne bi dva puta raskopavali trg.

Izvođač Osijek-Koteks iz Osijeka je glavni izvođač radova. Radovi su se izvodili i u 3. i 4. mjesecu kao i u vrijeme „karantene“ uzrokovane pandemijom korona virusom. U svibnju su se intenzivirali i pojačali  te  idu planiranom  dinamikom.

Isto tako bi naglasila da je Projektom obuhvaćena i izgradnja uređaja za proizvodnju pitke vode u Belišću i dva uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Belišću i Petrijevcima za koje je u tijeku provedba javne nabave te se nadamo do jeseni dobiti izvođača. U tijeku su radovi i na sustavu odvodnje na aglomeracijama općine Petrijevci, Bizovac i Koška te Belišće i Gat – rekla je pomoćnica voditelja Projekta Iva Matić iz tvrtke Dvorac d.o.o.Valpovo.

Previđena je izgradnja i rekonstrukcija više od 100 kilometara kolektora i tlačnih cjevovoda te izgradnja 15 i rekonstrukcija dvije crpne stanice. Projekt izravno doprinosi ostvarenju nacionalnih strateških ciljeva, ali i specifičnih ciljeva iz prioritetne osi 2 vezanim uz opskrbu pitkom vodom i pročišćavanjem otpadnih voda.

Završetak radova na Projektu previđen je u trećem kvartalu 2022. godine. Do tad će biti rekonstruirani cjevovodi i kanalizacijski kolektori, izgrađeni magistralni cjevovodi, stanice za dokloriranje, oborinski kolektori te uspostavljen sustav za uklanjanje sumporovodika i sustav za upravljanje i nadzor.

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 610 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu