MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Postrožene epidemiološke mjere

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove mjere koje se odnose na ograničavanje javnih i drugih okupljanja.

Nove mjere stupit će na snagu u ponoć, a trajat će 14 dana, nakon čega će se procijeniti provedba mjera i odlučiti treba li ih promijeniti ili produžiti.

Propisana je stroga mjera fizičkog distanciranja, izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom i 1,5 metara na otvorenom prostoru. Također, nalaže se zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja s više od 50 osoba. Na svadbama može biti najviše 30 osoba, kao i na pogrebima i polaganjima urni. Na ostalim privatnim svečanostima i okupljanjima može biti najviše 15 osoba.

Sportska natjecanja mogu se održavati samo bez gledatelja. Javna događanja, okupljanja i svečanosti mogu trajati najduže do 22 sata, osim svadbi, koje mogu trajati do ponoći. Okupljanja i svečanosti u ugostiteljskim objektima mogu trajati najduže do kraja radnog vremena utvrđenog odlukom Stožera. Uvodi se obveza dostavljanja obavijesti o održavanju javnih događaja s više od 30 osoba nadležnoj službi civilne zaštite, kao i obveza vođenja pisane evidencije sudionika na svim događajima s više od 15 osoba.

Uvodi se zabrana prodaje alkoholnih pića od ponoći do šest sati. Obvezno će biti korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu i obvezno korištenje maski prilikom ulaska i boravka na grobljima. Nove se mjere, međutim, ne odnose na profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije, vjerske obrede i izložbe u muzejima jer su za njih propisani posebni protokoli.

Poslodavci su obvezni zabraniti dolazak radnicima s temperaturom i smetnjama u dišnim organima, te se preporučuju smanjiti fizički kontakt kad god je moguće. To znači uvođenje rada od kuće kad je moguće, kliznog radnog vremena i rada u smjenama. Pridržavanje preporuka provodit će službenici Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori, policijski službenici i stožeri civilne zaštite. Ako na nekom području postoji blaža epidemiološka odredba, lokalni stožeri mogu primijeniti samo strože mjere od donesenih.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 726 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu