MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKI ODBOR HDZ VALPOVO: Prijeti li financijski slom proračuna Grada Valpova?

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Gradski odbor HDZ Valpovo uputio je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

PRIJETI LI FINANCIJSKI SLOM PRORAČUNA GRADA VALPOVA?

REKORDNO NEGATIVNI FINANCIJSKI POKAZATELJI U MANDATU MATKA ŠUTALA

Kada je Matko Šutalo preuzeo gradonačelničku funkciju u Gradu Valpovu 8. lipnja 2017. godine, prema službenom financijskom izvještaju od 30. lipnja 2017. godine naslijedio je obveze po računima u iznosu 5,1 milijun kuna. Nakon tri i pol godine obnašanja izvršne vlasti, uvidom u službeni godišnji financijski izvještaj Grada Valpova na dan 31. prosinca 2020. godine, obveze po računima i potpisanim ugovorima Grada Valpova iznose golemih 16,5 milijuna kuna, što je povećanje od 8,823.140 kn ili 323 %!

Zašto je dug enormno rastao?

Slijedeći podatci iz financijskog izvješća najbolje pokazuju  kako se rasipao novac građana.

 

  • INTELEKTUALNE I OSOBNE USLUGE             -          1.046,016,00 kn
  • UREDSKA OPREMA I NAMJEŠTAJ                  -            649.399,00  kn
  • USLUGE PROMIDŽBE I INFORMIRANJA        -             610.274,00  kn
  • REPREZENTACIJA                                          -         223.422,00  kn
  • NOVI AUTOMOBIL                                        -          235.136,00  kn

Aktualni gradonačelnik nastoji na sve načine prikriti svoje neracionalno i nestručno upravljanje proračunskim sredstvima, tešku situaciju i nelikvidnost proračuna koji su posljedica isključivo njegova upravljanja Gradom Valpovom u protekle tri godine. Tako u njegovim zadnjim javnim istupima nema ni riječi o trenutačnoj izrazito zabrinjavajućoj financijskoj situaciji u gradskom proračunu, ali zato za manipulacije i laži prostora uvijek ima.

Preuzimanjem funkcije gradonačelnika Matko Šutalo naslijedio je također obveze po kreditima u iznosu 3,7 milijuna kuna, a na dan 31. prosinca 2020. godine obveze po kreditima iznosile su 10,3 milijuna kuna, što je rast od 278 %! Dakle, ukupne obveze našega grada pod vodstvom Matka Šutala iznose golemih 26,7 milijuna kuna, a to ne bilježi ni jedan grad u okruženju!

Financijski pokazatelji Proračuna Grada Valpova za razdoblje od preuzimanja vlasti gradonačelnika Matka Šutala (8. lipnja 2017.) do zadnjih financijskih podataka s 31. prosinca 2020. godine otkrivaju i više nego zabrinjavajuće podatke. Preneseni manjak prihoda Grada Valpova na dan 31. prosinca 2020. godine iznosi čak 15,8 milijuna kuna. Usporedimo li to s trenutkom kada je preuzeo vlast prije tri i pol godine i kada je taj manjak prihoda proračuna iznosio 4,2 milijuna kuna, sada bilježimo povećanje manjka za više od 11 milijuna kuna ili 376 % u tri i pol godine.

Apsolutno porazni podatak – što je opravdani alarm za nelikvidnost Proračuna Grada Valpova i funkcioniranje gradskog sustava – jest kako je od ukupnog iznosa neplaćenih obveza Grada Valpova za njih čak 11,6 milijuna kuna prošao rok plaćanja, tj. obveze su dospjele na naplatu.

S pravom se upitajmo koji je razlog tolikim obvezama Grada od 26,7 milijuna kuna, tolikom proračunskom manjku prihoda od 15,8 milijuna kuna, posebice kada se prisjetimo kako su mu vijećnici HDZ-a i koalicijskih partnera u njegovu mandatu odobrili više od 40 milijuna kuna kredita, kada su mu izglasali tri proračuna i 14 rebalansa proračuna te kada su mu porezni prihodi zbog zakonskih izmjena na razini RH porasli za gotovo 300 % od 2018. godine?!

Zar je i za ovakvu situaciju gradonačelniku kriv Valpovački HDZ?

Svi financijski izvještaji Grada Valpova nalaze se na službenoj mrežnoj stranici Grada Valpova, kao i zadnji godišnji financijski izvještaj za 2020. godinu: http://valpovo.hr/proracun-grada-valpova-za-2020-godinu/

GO HDZ Valpovo

 

 

 

 

Komentari   

+4 #3 Jaca 2021-02-28 14:39
HDZ u 20tak godina vlasti u Valpovu nije napravio ništa.Aktivniji su u potkopavanju sadašnjih projekata i gradonačelnika nego u radu na boljitku grada u svom mandatu.Bageri i cijevi po gradu najbolji su pokazatelj koda odu sredstva iz proračuna.
Citat
+5 #2 Ivan 2021-02-28 08:02
Radije imamo manjak nego HDZ koji 20 godina nije ništa napravio a sada samo kopa rupu pod Matkom.

HDZ je uništio Valpovo, nećete se Vratiti
Citat
+6 #1 Josip Valpovo 2021-02-27 17:59
Prijeti financijski slom samo zato što HDZ ne realizira trenutne projekte. Ljubomora je zeznuta stvar tako da prijete oni sa slomom već godinu dana
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1165 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu