MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

Povezani članci

VIDEO

 

 

 

 

Vrijedne investicije Osječko-baranjske županije na području Općine Bizovac

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Projekt rekonstrukcije državne ceste DC2 na dionici između naselja Normanci i Josipovac jedan je od najvrjednijih projekata na području Općine Bizovac.

Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a u njihov tijek danas se uvjerio i župan Ivan Anušić. U pratnji općinskog načelnika Srećka Vukovića obišao je mjesta trenutnih radova u centru Bizovca te neke od završenih zajedničkih investicija Općine Bizovac i Osječko-baranjske županije.

- Na području naše općine provode se dva velika projekta izgradnje i rekonstrukcije državne ceste DC2, na potezu od Samatovaca kroz Bizovac do Creta, čija je vrijednost 80 milijuna kuna, kao i projekt odvodnje u sklopu aglomeracije vrijedan 16 milijuna kuna. Nadam se da ćemo uskoro i nakon svih izvedenih radova uživati u blagodatima ovako vrijednih investicija - rekao je načelnik Vuković.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako su izuzetno vrijedni i kvalitetni projekti koji se trenutno izvode na području Općine Bizovac, a projekt izgradnje i rekonstrukcije državne ceste DC2 je jedna od najvrjednijih infrastrukturnih investicija u povijesti Općine.

- Riječ je o cesti koja je godinama bila u izuzetno lošem stanju i neadekvatna za promet kako mještana Općine tako i ostalih sudionika koji su njome prometovali. Sada ćemo je, zajedno s Hrvatskim cestama, Vladom RH i resornim ministarstvom, ali i Osječko-baranjskom županijom i Općinom, potpuno urediti - kazao je župan Anušić.

Osječko-baranjska županija je u protekle četiri godine u Općinu Bizovac izravno investirala 3,5 milijuna kuna. Dio tih sredstava utrošen je za neke od najznačajnijih općinskih projekata poput energetske obnove zgrade Osnovne škole Bratoljuba Klaića u Bizovcu, zatim za sufinanciranje školskog obroka za osnovnoškolce, koji Županija sufinancira 85 posto, a Općina preostalih 15 posto te druge zajedničke projekte.

Župan se danas sastao i s predstavnicima Voćarske zadruge Jabuka s kojima je razgovarao o aktualnim problemima voćarske proizvodnje te daljnjim planovima.

- Voćarska zadruga aktivno prati stvaranje i izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće koji će uskoro biti dovršen zahvaljujući, između ostalog, i naporima župana Ivana Anušića. To je neophodna investicija svim proizvođačima bez koje ne mogu kvalitetno raditi i planirati svoju proizvodnju. U situaciji u kojoj ne možete skladištiti i plasirati svoju robu u adekvatnom razdoblju, ne možete ni akumulirati određena financijska sredstva za daljnji rast svojih gospodarstava - rekao je Hrvoje Sudar, upravitelj Voćarske zadruge Jabuka te dodao trenutnu problematiku:

- Teško je procijeniti kolika će biti ukupna šteta od mraza na voćarskim kulturama s obzirom da vrijeme još uvijek ne ide u prilog proizvodnji, međutim smatramo da kod višnje ona neće biti prevelika, dok su recimo rane sorte trešnje stradale, a velike štete sigurno ćemo zabilježiti kod šljiva. Ipak, sačekat ćemo još malo s detaljnim analizama i procjenama - objasnio je Sudar.

Naglasio je da Zadruga ima i planove oko brendiranja određenih proizvoda. Naime, Zadruga je osnovana 2012. godine, najviše okupljenih proizvođača je iz Osječko-baranjske županije, a najveći dio proizvoda izvozi na europska tržišta, dok manji dio radi s domaćim partnerima. Posebna želja im je drugu klasu proizvoda zbrinuti i preraditi u proizvode koje bi brendirali na hrvatskom tržištu, što podrazumijeva i ekološku i konvencionalnu proizvodnju.

- Kao odgovor na brojne probleme koji proizvođači voća i povrća imaju, odlučili smo se na izgradnju Regionalnog distribucijskog centra koji će im pružiti organizaciju sustava proizvodnje, kvalitete, sljednosti i konkurentnosti na tržištu. Ondje će imati mogućnost prerade i s manje kvalitetnim voćem i s onima kojima je potrebna dodatna prerada, bilo da je riječ o pakirnici, sortirnici, sušari, proizvodnji soka, sustavu hlađenja ili ekološkoj liniji za obradu voća i povrća. Nadam se da će Centar pomoći u opstanku svim proizvođačima, ali i onima koji se u budućnosti žele baviti voćarstvom i povrtlarstvom. Svima nudimo ruku suradnje, a u konačnici zajednički realiziramo i ovaj veliki projekt izgradnje RDC-a. Nadam se da ćemo nakon ovog prvog Centra nastaviti s izgradnjom i ostalih - zaključio je župan. 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1463 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu