MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Svečanom sjednicom i dodjelom javnih priznanja započela ovogodišnja Belišćanska zlatna jesen

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Prema prijedlogu Odbora za javna priznanja, belišćanski vijećnici jednoglasno su još krajem ožujka usvojili odluke o dodjeli šest javnih priznanja Plaketa "Grb grada Belišća" te dva javna priznanja Plaketa "S. H. Gutmann".

Zbog epidemiološke situacije vezane uz koronavirus, svečana sjednica za Dan grada Belišća nije održana, kao ni dodjela javnih priznanja, već je to učinjeno u sklopu manifestacije Belišćanska zlatna jesen.

 

Svečana sjednica gradskog vijeća grada Belišća počela je u petak, 10. rujna, u 16 sati u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Tada su Plaketu "Grb grada Belišća" dobili  Antun Sabo za iznimna ostvarenja u području likovne umjetnosti i doprinos kulturnom životu, Krunoslav Hornung – Veljo za iznimna ostvarenja i doprinos kulturnom i cjelokupnom društvenom životu, Udruga Zvono za iznimna ostvarenja i doprinos u stvaranju boljeg životnog okruženja za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, Nikica Mužević za iznimna ostvarenja i doprinos vatrogastvu i društvenom životu, Suzana Krčmar za iznimna ostvarenja i doprinos unaprjeđivanju manjinskih prava i cjelokupnom životu te Janja Čeliković za iznimna ostvarenja i doprinos razvoju turizma i cjelokupnom razvoju grada Belišća.  Plaketu "S. H. Gutmann" dobili su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novosel Slađan i Tvornica elektroopreme TEO – BELIŠĆE d.o.o. za iznimna ostvarenja i doprinos gospodarskom životu Belišća.

Javna priznanja su laureatima uručili gradonačelnik Dinko Burić i predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, a osim belišćanskog gradonačelnika, kao domaćina, okupljene su pozdravili predsjednica Gradskog vijeća grada Biograda na Moru Ivana Stamičar, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca Tomislav Klarica i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić. Gradonačelnik Belišća Dinko Burić je, uz čestitke ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja, istaknuo kako je sve ono što se u Belišću događa i sve ono što je postignuto, rezultat suradnje i zajedništva, a samo sinergijom svih čimbenika, Belišće će se razvijati i dalje. U ime dobitnika javnih priznanja zahvalu je uputio Slađan Novosel. Na svečanoj sjednici su, uz gradonačelnika Dinka Burića i njegovu zamjenicu Ljerku Vučković, sudjelovali i gradski vijećnici, predstavnici Osječko – baranjske županije, predstavnici prijateljskih gradova i općina, načelnik Policijske postaje Belišće te župnici iz Belišća i Valpova fra Marko Neretljak i vlč Zvonko Mrak. Za glazbeni dio programa svečane sjednice bio je zadužen združeni zbor Karašica Croatica pod ravnanjem maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak.

  

Nakon svečane sjednice, kod Muzeja Belišće otvorena je izložba pod nazivom Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života.

Izložba je bila postavljena na prostoru između belišćanskog Muzeja i Turističke zajednice grada Belišća, a likovne radove su prigodnim riječima predstavili ravnateljica Muzeja Belišće Nada Milas – Bosanac i predsjednik Likovne udruge Bel-art Ivan Vajda, dok ju je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Uz sudionike ranije održane svečane sjednice, na otvorenju izložbe su bili i gosti iz Benkovca, Biograda na Moru i Svetog Ivana Zeline, za glazbeni ugođaj se i ovom prilikom  pobrinuo združeni zbor Karašica Croatica pod ravnanjem maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak, a izložba je potaknula zanimanje i mnogih Belišćana.

Izložba Stari bunari belišćanskog kraja – zaboravljeni izvori života je projekt financiran sredstvima Osječko – baranjske županije, a realizirana je suradnjom Muzeja Belišće i belišćanske likovne udruge. Petnaest članova Bel – arta zabilježili su slikarskim radovima bunare – zaboravljenu materijalnu baštinu i njihovu ulogu koju su imali u svakodnevnom životu i razvoju naselja belišćanskog kraja. Izložba se može pogledati do 31. listopada u Muzeju Belišće.

 

  

Potom su posjetitelji na belišćanskom bazenu pogledali monodramu Đuka Begović, u izvođenju Ivice Koprivnjaka iz Amaterskog kazališta Belišće.

Belišćanska publika, ali i svi posjetitelji i gosti Belišćanske zlatne jeseni uživali su u monodrami za koju je Koprivnjak 2014. godine nagrađen na Festivalu amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu, a godinu kasnije na Međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru.

Ivica Koprivnjak ove godine obilježava 55 godina amaterskog rada i kulturnog doprinosa gradu Belišću, a ovom izvedbom želio je zahvaliti svojoj publici na godinama vjernosti i podrške. Na pozornici su mu se po prvi put pridružili članovi Tamburaškog orkestra Amaterskog kazališta Belišće.

Ni publika nije ostala dužna, te nije štedjela dlanove i iskaze oduševljenje, a na kraju su plaketu i poklone Ivici Koprivnjaku uručili  ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Glavica i predsjednik Amaterskog kazališta Belišće Zvonimir Iveković.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1004 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It