MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Traži se šest dobrih učenika za putovanje u Grčku

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Osnovna škola Matije Petra Katančića objavila je natječaj za odabir učenike za mobilnost u Grčku kroz projekt Erasmus+ pod nazivom “Playing with Maths”.

Učenici sedmih razreda, koji će u pratnji nastavnika putovati u Grčku biraju se na osnovu prijave na propisanom obrascu. Važni elementi za odabir su ocjene, sudjelovanje učenika u projektima, školskim i izvanškolskim aktivnostima, preporuka razrednika ili nastavnika Matematike, a u sklopu kvalifikacijskog postupka će se procjenjivati motivacija, komunikacija na engleskom jeziku te intervju spremnosti.

U projektu sudjeluju škole iz Turske (Aydin), Portugala (Madeira), Grčke (Xanthi), Francuske (Clermont-Ferrand) i Hrvatske (Valpovo). Mobilnosti učenika, avionske karte, smještaj, hrana i dodatni troškovi u potpunosti su pokriveni iz projektnih financija. Naša škola sudjeluje u trima mobilnostima, od kojih u dvjema mobilnostima sudjeluju učenici (Portugal 6 učenika, Grčka 6) te će biti domaćin mobilnosti u svibnju 2022. godine. Na svaku mobilnost s učenicima u pratnji idu i dva nastavnika.

Cilj projekta je pronaći nove i inovativne pristupe podučavanja matematike među učenicima koji su u ovoj dobi znatiželjni, puni pitanja i maštoviti. Kako bi se omogućio razvoj učenika u ovom području, cilj je projekta približiti učenicima matematiku kroz ono što najviše vole i poznaju, a to je igra. Kroz projekt se nastoji pomoći učenicima spoznati činjenicu da je matematika svugdje u životu i da je povezana s mnogim drugima granama, kao što su znanost, IKT, drama, umjetnost i glazba. Djeca će učiti kroz promatranje, istraživanje i otkrivanje, pronalaziti odgovore na vlastita pitanja, testirati nove ideje i stavove, aktivirati vlastite načine rješavanja problemskih zadataka i pronaći razloge (matematičke) za igru. Po završetku projekta učenici će pokazati veći interes za matematičke aktivnosti te će lako usvojiti osnovne numeričke vještine. Učenici će iskusiti različite situacije učenja te će biti otvoreniji za kulturu drugih država, prihvaćat će razlike, razvijati vlastiti identitet u lokalnom, nacionalnom i europskom kontekstu.

Natječaj je otvoren do zaključno, 26. siječnja 2022. godine, a provedba mobilnosti ovisit će o epidemiološkim uvjetima u našoj zemlji i u zemlji domaćinu te sukladno tome može doći do promjena u uvjetima odlaska i boravka u Grčkoj.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1869 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It