MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nova donacija baruna Pereire

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Valpovo danas su dostavili i isporučili novu pošiljku humanitarne pomoći raseljenim Ukrajincima u obliku deset novih bicikla.

Ekipa, predvođena ravnateljicom Sanjom Habuda, posredovala je pri nabavci novih bicikla s barunom Georgom von Pereira-Arnsteinom, nasljednikom valpovačkih vlastelina.

Kao i u nekoliko dosadašnjih slučajeva, kada je donirao 40 kubika ogrjevnog drveta ili dezinfekcijska sredstva, i sada je barun pokazao velikodušnost te darovao deset novih bicikla vrijednih 17.663,12 kuna raseljenim Ukrajincima smještenim u Valpovštini.

U Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo izuzetno su zadovoljni suradnjom s barunom Pereirom i neizmjerno mu zahvalni na pruženoj pomoći i podršci u raznim situacijima.

Dostava i podjela danas isporučenih bicikla iz osječke prodavaonice Extreme-sport d.o.o. izazvala je mnogo radosti među majkama i djecom smještenim u tri kolektivna smještaja u Valpovu i Belišću. Neki od raseljenih već su ranije iz raznih izvora dobili bicikle, a ovo je još jedna donacija koja će im omogućiti lakše kretanje i prilagodbu u novoj sredini koja će im na neizvjesno dugo razdoblje biti novi zavičaj.

Valpovština na različite načine uspješno i organizirano skrbi o smještaju više od sto raseljenih osoba, od kojih je 97 smješteno u kolektivnim a devet u privatnom smještaju, zahvaljujući angažmanu aktivista Crvenog križa, Udruge Pomoć u kriznim situacijama  i pojedinaca potpomognuti mjerama koje su utvrdili Gradovi i Općine.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1650 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It