MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Grad Valpovo kupuje dvije mjerne stanice za mjerenje kvalitete zraka

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo danas je primio predstavnike Građanske inicijative „Za čisti zrak u Belišću i Valpovu“.

Predstavnici građanske inicijative - Mira Anić iz Inkluzivne kuće Zvono, Matej Vidranski iz Karašicke republike te dr.sc Dinko Župan i Boris Nago iz Eko Karašice u razgovoru s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom Markom Barišićem obavijestili su ih o aktivnostima i ciljevima djelovanja.

Građanska je inicijativa uime osviještenih i zabrinutih građana pokrenula aktivnosti koje bi trebale rezultirati boljom informiranosti o stanju onečišćenja okoliša, osobito zraka, o opasnostima po zdravlje sugrađana te na koncu, mjerama koje se mogu i moraju poduzeti da se onečišćenja uklone ili smanje na najmanju moguću mjeru.

Izrazili su zahvalnost na pruženoj mogućnosti da u izravnom kontaktu s predstavnicima Grada Valpova dobiju uvid u to što Grad poduzima u vezi sa sve učestalijim zagađenjima zraka i ukazali na dosad poduzete aktivnosti Građanske inicijative.

Iskazali su i nadanje da će im uskoro biti ukazana slična prigoda i u Gradu Belišću i tvrtkama koje svojim poslovanjem uzrokuju onečišćenja.

Gradonačelnik Matko Šutalo uvažio je zabrinutost koju su iskazali predstavnici Građanske inicijative, podržao ih u tim nastojanjima i pozvao da ustraju u namjeri da se otklone uočena zagađenja okoliša zajedno s Gradskom upravom.

Izvijestio ih je da je upravo potpisao odluku o kupovini dviju mjernih stanica koje će meritorno moći izmjeriti kakvoću zraka i pružiti relevantne pokazatelje o vrsti i razini zagađenja, što će biti polazište za dalje aktivnosti i intervencije. Rok isporuke mjernih stanica za mjerenje kvalitete zraka je mjesec dana pa uskoro valja očekivati i prve rezultate i izvješća o mjerenjima.

Vezano za nastojanja Građanske inicijative da zatraže reviziju projekta izgradnje novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, čija je gradnja Belišću u planu, gradonačelnik ih je uputio da ispitaju što piše u Elaboratu zaštite okoliša i izvide može li se išta mijenjati.

Grad Valpovo, u skladu sa ovlaštenjima, pooštrio je uvjete za izgradnju II dijela postrojenja za preradu mulja na odlagalištu otpada, gdje su decidirano proširenje kapaciteta uvjetovali  …“onemogućavanjem raširivanja i eventualnih štetnih misija sa platoa na okolne površine fizičkim putem strujanja zraka i ostalih atomsferilija“.

  

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1130 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It