MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Članovi DVD-a Belišće ugostili mališane iz vrtića „Mmaslačak“ i organizirali vatarogasne igrice

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U zajedničkoj suradnji u animiranju djece i upoznavanju s društvenim aktivnostima i poticanju kulture samozaštite kod djece predškolske dobi, 16. svibnja 2022. godine u dopodnevnim satima prostore DVD-a Belišće je posjetila grupa mališana skupine - KIKIĆI s voditeljicama Dragicom Janičikić, Aleksandrom Šrepfler i Emmom Torjanac iz dječjeg vrtića «Maslačak» u Belišću.

U dvorišnom prostoru za okupljene mališane i njihove tete, prezentiran je vježba s vatrogasnom brentačom u rušenju meta. Ujedno su djeca imala priliku vidjeti vatrogasna vozila i opremu  koju vatrogasci koriste na požarnim intervencijama, što ih je veoma zanimalo uz mnogobrojne upite. Posebno su ih dojmile sirene i svjetlosna signalizacija.

Dio mališana se okušao u rušenju meta korištenjem brentače na vodu, što im je bilo zanimljivo, a ujedno povod da u budućnosti se uključe u rad vatrogasnog podmlatka.

Malim posjetiteljima je upriličena mala okrijepa, a oni su domaćinu uzvratili lijepim pjevanjem. Posjet je bio obostrano zanimljiv i pun dojmova.

Organizirao se i uzvratni posjet vatrogasaca središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Belišću, gdje su 19.05.2022. godine u dopodnevnim satima u dvorištu vrtića organizirali vatrogasne igrice.

Dvadeset dvoje djece skupine „JEŽIĆI“ predškolskog uzrasta praćena voditeljicama Romanom Milišić i Danijelom Falamić natjecala su se u „Vatrogasnim igricama“ i to:

  • Rad s brentačom;
  • Bacanje loptice u kantu;
  • Bacanje novčića u posudu sa vodom;
  • Sastavljanje vijaka;
  • Hodanje između stupića sa povezom preko očiju (drugi govori pravac).

Igrice su se izvodile uz pomoć voditelja vatrogasnog podmlatka DVD-a Belišće Martina Rittgasera, i operativnih članova vatrogasne postrojbe Ivana Vincetić i Marka Ivić.

Zajednički trenuci su prošli u ugodnom natjecanju i druženju, gdje u obostrano svi bili veoma zadovoljni.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 990 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It