MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Lovci i vatrogasci napojili divljač u šumi Kormošica

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

IVANOVCI/MARJANČACI/ZELČIN   Jučer su vatrogasci Marjančaca i Ivanovaca proveli tehničku intervenciju opskrbe vodom pojilišta divljači u šumi Kormošica kod Zelčina.

- Lovačko društvo Jelen Zelčin, obratilo se  za pomoć lokalnim vatrogasnim društvima sa navodom da je potrebno izvesti veću količinu vode u lovište s kojim gospodari lovačko društvo Jelen Zelčin radi sušnog razdoblja kada divljači manjka vode iz prirodnih izvora u prirodi, izvijestio nas je Mario Kokić, zapovjednik DVD Marjančaci, i dopredsjednik Lovačkog društva Jelen Zelčin.

S obzirom na to da su mještani ovih triju sela višestruko povezani, a neki su i lovci i vatrogasci, nije bilo teško pridobiti ih da sudjeluju u, prije svega humanoj akciji.

Kao što zimi, kada zapadne snijeg i divljači ponestane hrane iz prirode, organiziraju akcije prihrane divljači, tako su svakodnevnim ophodnjama pratili rezerve vode u prirodnim izvorima i pojilištima i kada se zbog neuobičajeno visokih temperatura razina vode svela na minimalne količine, zaključili su da je nužna intervencija.

Budući da prema podacima LD Jelen na području lovišta prebiva 200 srna,  40 divljih svinja,  10 jedinki jelenske divljači,  200 kljunova fazanske divljači,  30 repova zečeva, a doda li se tome i popriličan broj predatora,  intervencija je doista bila nužna kako bi se osigurao opstanak divljači i sačuvala ravnoteža u lovištu.

Jučer poslije podne, Josip Đurković, Mario Đurković, Damir Đurakić i Miodrag Đuranić predvođeni Mariom Kokićem, zapovjednikom DVD Marjančaci te Dino Blažević, Marko Dorić, Lukas Preisberger i Ivan Đurakić, predvođeni Krunoslavom Srakićem, zapovjednikom DVD Ivanovci, napunili su traktorske cisterne i krenuli put šume Kormošica u lovištu Lovačkog društva Jelen iz Zelčina. Uz suradnju lovnika Maria Korošića koji je koordinirao koja su pojilišta prioritetna, te Ivice Magića, Tomislava Bergera  i Dalibora Stojaka, lovaca tog društva,  akcija je tekla organizirano i uspješno privedena kraju oko 20 sati. Akciji se pridružio i devetogodišnji Juraj Kokić, sin zapovjednika intervencije, također član DVD Marjančaci.

Spretni su traktoristi svoje snažene traktore oprezno i pažljivo vozili kroz šumu i predjelima gdje i nije bilo prosjeka kako bi vodu isporučili na prirodnim pojilištima.

U blatu oko presušenih pojilišta vidljivi su tragovi divljači koja kontinuirano dolazi na pojilo i bilo je krajnje vrijeme obnoviti rezerve vode. Prvobitno je bilo planirano isporučiti dvije cisterne s po 5000 litara vode, no pokazalo se da to bebi bilo dovoljno pa je količina udvostručena tako da se lovci i vatrogasci mogu pohvaliti da su s 20.000 litara vode obnovili zalihe vode u prirodnim pojilištima divljači i tako iskazali brigu za divljač u nevolji.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 650 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

       RUJAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu