MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Neumorni u obrani imovine i života sugrađana

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOV0 Nakon obrane od poplave proteklih dana i noći valpovački su vatrogasci i dalje su aktivni, ali ovaj puta na požaru koji je nastao nakon paljenja biljnog otpada.

Jučer su dva vozila s deset vatrogasaca sudjelovala u gašenju požara suhe trave koji je nastao ljudskim nemarom.

Od 1. svibnja do 31. listopada 2021. godine zabranjeno je svako paljenje vatre na otvorenome, upotreba pirotehničkih sredstava kao i svake druge radnje koje mogu dovesti do nastajanja požara, upozoravaju iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

Temeljem Zakona o zaštiti od požara, za fizičku osobu koja izazove požar propisana je novčana kazna ili čak kazna zatvora do 60 dana.

Vatrogasci Valpova i Valpovštine  proteklih su se dana iskazali  u obrani od poplave.

-U subotu, 12. kolovoza po zapovjedi načelnika stožera Civilne zaštite grada Valpova Matka Šutala u 13 sati izlazimo s članovima našeg vatrogasnog društva i članovima drugih društava s naše vatrogasne zajednice na izgradnju nasipa na Emaus (Ladimirevci-Satnica), izvijestili su valpovački vatrogasci.

-Tijekom istog dana podignuta su gotovo sva vatrogasna društva s područja županije, sve raspoložive snage, te smo na izgradnji nasipa radili od 13 h do 02 ujutro sljedećeg dana, izvješćuju u nastavku.

- Ukupno je na toj lokaciji bilo oko 300 vatrogasaca iz cijele županije, a iz naše Vatrogasne zajednice grada Valpova i općine Petrijevci čak 112 članova.

U nedjelju, zbog pucanja nasipa u Petrijevcima ponovno članovi našeg društva i članovi iz drugih društava iz naše Vatrogasne zajednice izlaze na ispomoć u Petrijevce.

Krenulo se u branjenje kuće, no zbog pucanja nasipa voda je došla prebrzo i nažalost, nije se moglo spasiti.

Zahvaljujemo se ovim putem svim našim članovima koji su sudjelovali na navedenim aktivnostima obrane od poplava, kao i svim drugim članovima društava iz naše Vatrogasne zajednice, kao i iz županije. Zahvaljujemo se i gradonačelniku i načelniku civilne zaštite grada Valpova Matku Šutalu na suradnji i koordinaciji ovih dana, kao i svim drugima uključenima na bilo koji način u uistinu napornim zadnjim danima obrane od poplava.

Ono, na što moramo biti ponosni, kako naše društvo tako i sva druga društva iz naše Vatrogasne zajednice, jest bezrezervni angažman svih vatrogasaca što je pak pokazalo kako smo spremni i kako ćemo uvijek kao dobrovoljci biti spremni na sve ugroze i izazove koji budu stavljeni pred nas u cilju zaštite imovine, ali prije svega naših sumještana, zaključili su valpovački vatrogasci u objavi.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 799 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu