MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uskrsnica, što je to?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Uskrs je iza nas. Svatko ga je obilježio kako umije i zna, u skladu s mogućnostima. U suvremenom potrošačkom društvu, nije nažalost, nevažno ovo posljednje, u skladu s mogućnostima.

U tom svjetlu, u prvi plan dolaze materijalne mogućnosti da se taj najveći kršćanski blagdan obilježi na svečan način, uz nešto bogatiji jelovnik. Uskrsnica. Neki su je dobili zahvalni za uviđavnost lokalnim socijalnim politikama, netko u novcu, netko u bonovima, neki je nisu dobili od poslodavca, neki su je dobili, ali o tome ne smiju javno govoriti. Kroz odnos prema uskrsnici, dade se iščitati i stanje duha u društvenoj zajednici, u tvtkama.

Neposredo prije Uskrsa, piše nam jedan čitatelj (podaci poznati redakciji):

-… Naime, tvrtka Dvorac d.o.o. podijelila je svojim radnicima uskrsnice u iznosu od 500 kuna, te još po tri rolane šunkice u iznosu od oko 200 kuna. Međutim, radnici Urbanizma d.o.o. nisu dobili ništa. Stoga, ti isti radnici se s pravom pitaju jesu li oni manje vrijedni. Pogotovo iz tog razloga što je tvrtka Dvorac d.o.o. osnivač tvrtke Urbanizam d.o.o. te joj je ova druga tzv. ''tvrtka kćer.'' Možda vanbračna!?

U nastojanju da dođemo do odgovora, uputili smo upit direktoru Urbanizma d.o.o., Željku Harkanovcu.

Ne znam što sam očekivao. Možda nešto u smislu, nismo imali novca, kriza je… Bilo što, što bi ukazivalo na dobru volju da se obrazloži situacija. Međutim…vrlo brzo odgovor smo i dobili, pa ga prenosimo Vama na prosudbu.

-…S obzirom na upućeni dopis, moram biti iskren i izraziti svoju začuđenost u pogledu postavljenog upita. Iako djelatnicima Urbanizma d.o.o. Valpovo nisu uskraćena njihova materijalna prava, budući je 2015. godina u tijeku, Uprava Urbanizma d.o.o. Valpovo vodi računa o svojim obvezama i mogućnostima prema djelatnicima i iste kao i do sada uredno ispunjava. Smatram da navedena tematika ovog dopisa nije od općeg interesa za javnost već od interesa uposlenika Urbanizma d.o.o. Valpovo, stoga Vas molimo da dopis koji su Vam uputili ˝naši djelatnici i zamolili da ispitate situaciju oko uskrsnice˝ dostavite Upravi Urbanizma d.o.o. Valpovo kako bismo se mogli službeno očitovati ˝našem djelatniku, odnosno djelatnicima˝ i dostaviti odgovor na traženo pitanje.”

Da je Uprava htjela dati neko razumno objašnjenje za neisplatu uskrsnice dala bi ga zaposlenicima pa oni ne bi trebali objašnjenje tražiti preko medija. Ovakav odgovor i ton daje naslutiti da bi autora pitanja mogla dohvatiti kakva sankcija pa njemu osobno prepuštamo na procjenu hoće li službeno uputiti upit Upravi Urbanizma, a nama preostaje podsjetiti da je stanje u komunalnim poduzećima i te kako od javnog interesa, a osobito, ako se ne ispunjavaju očekivanja uposlenika (u realnim granicama, dakako), što može izazvati nezadovoljstvo i odgovarajući odnos prema obvezama. U tom svjetlu treba sagledavati i to, primjerice, kako zaposlenici obavljaju radne obveze, kako na primjer izgleda groblje nakon kosidbe trave, pa kako je groblje izgledalo na Veliki petak, ili, kako se održava čistoća groblja, u cijelosti. Tada je korelacija između javnog interesa i interesa uposlenika itetako jasna i nedvosmislena. Ali, nekima, očito i nije.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 637 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!