MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Započela izgradnja temelja Društvenog doma u romskom naselju

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BISTRINCI Prigodnom su svečanošću danas započeti radovi na izgradnji temelja Društvenog doma romske zajednice u Bistrincima.

 

Početku radova prethodio je susret Veljka Kajtazija, saborskog zastupnika romske nacionalne manjine u Hrvatskoj s gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem i njegovim suradnicima u Maloj gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik Burić izrazio je dobrodošlicu saborskom zastupniku Kajtaziju i njegovim suradnicima i podsjetio na početke dogovora oko projekta izgradnje temelja Društvenog doma bruto površine 190 četvornih metara.

-Dom će biti multifunkcionalan i bit će stjecište svih aktivnosti romske zajednice u Bistrincima i okolici, najavio je gradonačelnik Burić, pozivajući predstavnike romske zajednice da što prije počne s organizacijom djelovanja Kulturno-umjetničkog društva koje će imati sve uvjete za stabilan rad.

-Izuzetno sam ponosan na činjenicu da je Belišće zasnovano na multietničnosti, jer su u vrijeme njegova osnivanja, u Belišću su živjeli pripadnici 22 narodnosne skupine. Naša je zadaća da omogućimo skladan razvoj društvene zajednice i pomognemo svim manjinskim narodnosnim skupinama iste uvjete za život, istaknuo je, pozivajući istovremeno pripadnike romske narodnosne skupine da se preko Vijeća romske zajednice organizira i oko korištenja Socijalne samoposluge koja uskoro počinje s radom.

-Društveni dom u Bistrincima peti je Društveni dom kojeg kao romska narodnosna skupina započinjemo graditi u ovom mandatu, istaknuo je Kajtazi, i izuzetno sam zadovoljan što sam u Belišću i Bistrincima naišao na sjajne suradnike, u romskoj zajednici i Gradu, koji su omogućili da počnemo ove radove.

Iz državnih smo izvora osigurali 70. 000 kuna, Grad je izdvojio 53. 000 kuna, darovao parcelu od 3.260 četvornih metara te osigurao tridesetak tisuća kuna za projektnu dokumentaciju, rekao je tom prigodom gradonačelnik Burić, uvjeren da će radovi dobro napredovati .

- Očekujemo da se gradnja Doma financira iz državnih izvora namijenjenih financiranju manjinskih narodnosnih skupina, a grad će ubuduće osigurati novac za održavanje objekta. Ništa nismo učinili ako u tom Domu ne budemo omogućili različite aktivnosti romske zajednice, pa zato pozivam vodstvo Vijeća romske zajednice da što prije počne s pripremama za što raznolikije kulturno-umjetničke, zabavne i obrazovne aktivnosti za sve pripadnike romske zajednice, a mi ćemo im u tome pomoći, obvezao se.

Niti jaka kiša nije omela sudionike svečanosti da ulijevanjem betona u temelje ne započnu s radovima koje će nastaviti zaposlenici Kombela d.o.o. koji izvode radove na temeljima budućeg Doma u romskom naselju u Bistrincima.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 718 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu