MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Srednja škola Valpovo je bila domaćin na dva međužupanijska natjecanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U utorak 28.veljače u Srednjoj školi Valpovo održano je međužupanijsko natjecanje učenika srednjih škola iz područja komercijalist.

Sudjelovalo je pet timova učenika, a svaki tim je brojao po tri učenika. Natjecali su se učenici 4. razreda i to iz područja poslovnih komunikacija, računovodstva, poslovnog engleskog jezika te prezentacijskih vještina. Sudjelovale su: Ekonomska škola Braća Radić Đakovo, Trgovačka i komercijalna škola Davor Milas Osijek i Ekonomska škola Vukovar. Učenici su morali riješiti  jedan integralni zadatak, u kojemu su trebali pokazati vještine i znanja iz više stručnih predmeta koje su imali tijekom četverogodišnjeg školovanja. U praktičnom dijelu su izradili i održali prezentacije na hrvatskom i engleskome jeziku.

Natjecanje je trajalo tri sunčana sata, a kao najbolji se pokazao tim iz Ekonomske škole Braća Radić iz Đakova. Organizatori ovog natjecanja bili su profesorica Kristina Najcer Bračevac i profesor Zdravko Kuna.

U četvrtak 2.ožujka Srednja škola Valpovo ponovno se našla u ulozi domaćina međužupanijskog natjecanja, no ovoga puta za učenike 4. razreda srednjih ekonomskih škola pod nazivom „Mladi poduzetnik“. Natjecalo se 6. timova sastavljenih od tri učenika, među natjecateljima bili su učenici iz: Belog Manastira, Osijeka, Đakova, Našica, Vinkovaca i jedan tim domaćina Srednje škole Valpovo iz Valpova.

Tim naše škole su činili učenici 4. ekonomske Martina Mađarić, Ana Piškorjanac i Zlatko Kuharić.

Zadatak je bio integralnog tipa, slično kao iz područja komercijalist. Učenici su trebali izraditi dokumente kao što su ponude, na hrvatskom i engleskome jeziku. Zadatak je uključivao i popunjavanje naloga za plaćanje,  izradu računa kupcu, obračun putnih troškova i dnevnica, rekapitulaciju prihoda i rashoda, te izračun dobiti. Nadalje trebali su izračunati pokazatelje cjenovne elastičnosti, te ekonomičnosti i rentabilnosti. Zadatak je uključivao i: kreiranje vizije i misije tvrtke, izradu SWOT analize, te plana marketinga za naredno razdoblje. Natjecanje je trajalo tri sunčana sata, a najbolji je bio tim iz Ekonomske i upravne škole Osijek. Organizatorice ovog natjecanja bile su profesorice Monika Markota i Tatjana Andraković.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 658 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It