MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Čuvena habjanovačka fiskulturna ulica spojila i učvrstila zajedništvo svojih žitelja, po deseti - jubilarni put

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HABJANOVCI Već poznati tradicionalni Susreti generacija habjanovačke Fiskulturne ulice održali su se ove godine kao jubilarna, već provjerena prestižna i priznata manifestacija.

 

Još davne 2008.g, pod krošnjama kravoričkog drveća dat je zavjet, da će se svake godine održavati ovi Susreti, i da se nikada neće prekinuti, dok bude i jednog živog žitelja u Kravoriku i Pušincima-dijelovima prekrasne Fiskulturne ulice, koja kako vrijeme odmiče postaje sve prepoznatljivija kao „ognjište“ koje grije, spaja, veseli i traje.

Deseti puta po redu, u nedjelju - 18. lipnja 2016. godine, po ugodnom vremenu, na prekrasnoj zelenoj površini-Utvarju Kravorik, kao i svake godine u lipnju, okupilo se mnoštvo sudionika-nekadašnjih i današnjih žitelja sa suprugama i djecom ( ukupno 45 osoba ), prostorno male, ali po uvijek pozitivnom ozračju i mnogo čemu uspješnom-velike habjanovačke Fiskulturne ulice, koja je jedna od rijetkih na svijetu što ima i svoju knjigu.

Odmah na početku desetih Susreta odana je „minutom šutnje“ počast našim, nažalost preminulim, prijateljima i dosadašnjim sudionicima: pok. Gabrijelu Jedvajiću-Gabri, Radoslavu Franjiću- Cinu, Pavi Bošnjaku-Ekremu, Đuri Kaluđeru- Đuki, Iliji Andabaku-Ilcu, te ženama koje su voljele i podržavale naše Susrete, i koje su preminule ove godine: Marici Andabak, Finki Stapić i Janji Kaluđer.

Kao i uvijek, Susreti su započeli u ranim prijepodnevnim satima u prepoznatljivom prostoru s velikim transparentom dobrodošlice i tradicionalnim bijelim šatorom, a nastavili se do ranih jutarnjih sati uz vrhunski TS ŠOKCI iz Osijeka, koji su darovali svoj koncert svim jubilarnim sudionicima, pod krošnjama kravoričkog drveća. Bilo je tu i raznovrsnih slavonskih kulinarskih delicija i specijaliteta s obiljem hladnog osvježavajućeg pića.

U tradicionalnim športskim natjecanjima koja su se odvijala tijekom cijelih Susreta, blagu premoć u malom nogometu odnijela je ekipa Pušinaca, dok su dečki iz Kravorika bili uspješniji u natjecanju potezanja konopa, te kartaškom natjecanju, iako ni ovaj puta nisu bili primarni športski rezultati, nego zajedništvo, prijateljstvo i druženje sudionika.

Inače, treba nanovo podsjetiti da su Susreti nastali prije deset godina, kao posljedica sjećanja na težak način života naših predaka, koji su živjeli u jednoj od manjih habjanovačkih ulica- čuvenoj Fiskulturnoj ulici. Međutim, i tako težak način življenja uvijek je bio protkan i ispunjen prijateljstvom, zajedništvom, pomaganjem i uzajamnim poštovanjem, gdje se nije gledalo porijeklo, nego ljudskost.

Danas u Fiskulturnoj ulici živi nešto manje od pedesetak žitelja, ali u nedalekoj prošlosti, u njena dva dijela- Kravoriku i Pušincima živjelo je osamdesetak obitelji.

Ranije oformljeni Organizacijski odbor obavio je temeljite pripreme i odradio nemjerljiv posao, kako bi se jubilarni Susreti proslavili u proširenom sastavu, s obiteljima i prijateljima, bolje nego ikada.

 

Sudionici ovogodišnjih, desetih-jubilarnih Susreta, bili su:

Ivica Andabak-Mali sa suprugom Valentinom, Jakov Andabak-Jac sa sinovima Antom i Matom, Ivica Baković-Baki sa sinom Damirom, Jasmin Berberović-Jasko sa suprugom Dajanom, Nedjeljko Bošnjak-Ekremov, Zvonko Bošnjak-Bengi sa suprugom Anicom, Božo Duvnjak-Bole sa kćerkom Lucijom, Tomislav Đukić-Tomo, Siniša Đukić-Simba, Nikola Đurković-Ljubošev, sa suprugom Anicom, Siniša Đurković, Predrag Franjić-Đale sa suprugom Spomenkom, Stjepan Herega-Mićanov zet, Jozo Kaluđer-Crni,  Milenko Kaluđer-Buva, Tomislav Kaluđer-Golub, Josip Levaković-Levi sa suprugom Ljubicom, Pavo Lovrić- Inženjer, Drago Maganjić-Magila, Željko Maganjić-Lega sa sinom Denijem, Dragutin Maras-Drago, Dalibor Pazaver- Marasov zet, Zolika Pančić-Zoli sa suprugom Suzanom, Karlo Pančić-Mali tamburaš, Ivica Stapić-Pajpo sa prijateljicom Snježanom, Josip Stapić-Jocko sa suprugom Ksenijom, Zlatko Stapić- Fajt, Zvonko Stapić-Brus, Ignjo Vujnovac-Ginga i Marko Vujnovac-Pepić.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 976 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It