MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

       

U Bizovcu održan ljetni kamp za učenice i učenike od 7 do 10 godina starosti

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Drugi  kamp u nizu, za učenike od prvog do četvrtog razreda, održan je  4. i 5. srpnja 2018.  u Bizovcu. 

Četrdeset učenica i učenika (bez mobitela i ekrana), učitelji i roditelji uz pomoć vanjskih suradnika proveli su dva dana u prirodi.  Kamp oprema nije predstavljala problem jer su  svi šatori kupljeni  roditeljskim novcem te su  poklonjeni  školi za realizaciju  aktivnosti u prirodi.  Mladi župe sv. Mateja iz Bizovca  uz pojačanje učenika osmih razreda OŠ Bratoljuba Klaića, pripremili su i podigli kamp na zemljištu iza crkvenog dvorišta.  Partneri u realizaciji  kampa bili su  Skauti  Požeške biskupije,  FRAMA Tvrđa iz Osijeka  te mladi   Crvenog križa iz Valpova. Načelnik Srećko Vuković i župnik Zoran Ćosić ispred Općine  i Župe u Bizovcu osigurali su prehranu u kampu kao i sve uvjete za higijenu i  opskrbu pitkom vodom tijekom kampiranja.    

Sedam  tematskih radionica ponuđeno je učenicima kako bi doživjeli vrijednost međusobne igre. Plod brojnih igara bio je vidljiv kroz poštivanje i prihvaćanje drugoga pored sebe. Osmjesi, radost, ushićenje… i cilj je u potpunosti ostvaren.  Najbolji primjer je tradicionalna dječja Igra skrivača: Kad se „sleti“ četrdesetoro djece… svi uživaju, i sudionici i promatrači. Postrojavanje, himna, pozdrav Domovini i zajednička molitva daju potpuni doživljaj zajedništvu sudionika kampa. Voditelj  kampa bio je vjeroučitelj Slaven Školka, a brigu o radionicama i igraonicama preuzeli su moderatori Ana Đaković, Eda Miljković, Klara Vuković, Iva Rukavina, Izabela Rukavina i Ivan Školka.  Tema kampa  bila je  Sv. Franjo u akciji.  Bilo je zanimljivo saznati kakav odgovor može ponuditi Sv. Franjo, kao zaštitnik stvorenog svijeta i svih prirodnih ljepota, na pitanje: Dosadno mi je! Što ću raditi?

Posebnost kampa očitovala se u sudjelovanju roditelja u kampu koji su pozorno pratili zbivanja u kampu. Njihova se uloga očitovala davanju informacija o ozračju u kampu drugim roditeljima koji su izbliza htjeli doživjeti avanturu njihove djece. Imali su roditelji i svog fotografa, tatu Ivana Hudorovića, čije će fotografije krasiti školski hol do sljedećeg kampa.  Kiša prvog dana povećala  je zabrinutost roditelja, ali zahvaljujući povjerenju u organizatore  kampa poslali su svoje dijete. Drugi dan uz puno  sunca,  na kraju kampa  uslijedila je evaluacija doživljenog: ruke u zraku, osmijeh svakog sudionika i pitanje: Kad je sljedeći kamp?  Ubrzo je uslijedio i osvrt roditelja: Djeca su presretna! Hvala vam što ste im uljepšali početak ljetnih praznika. Kad će opet kamp?

Vrijedno je na kraju  zamijetiti: I djeca i roditelji pokazuju isto raspoloženje i postavljaju isto pitanje. Još vrjednije će biti kada zajedno odu u prirodu na izlet. Zaključujemo da kamp u Bizovcu stvara motivaciju i nove uvjete među djecom i roditeljima za zajednički boravak i druženje u prirodi.

Kamp je pozorno praćen od strane učiteljica razredne nastave, koje su animirale svoje učenice i učenike da se prijave za sudjelovanje. Tijekom školske godine brojne planirane aktivnosti u prirodi pripremale su teren za što bolji doživljaj boravka u prirodi. Održavanjem kampa u srpnju, poslije nastavne godine,  zaključen je projekt u šk. godini 2017./18. pod nazivom „Prijatelji u prirodi BIZOVAC 2018.“  Prema smjernicama školskog kurikuluma OŠ Bratoljuba Klaića u Bizovcu  projekt otvara mogućnost organiziranju novih kampova u novoj školskoj godini. Kad se partnerstvu s roditeljima pridoda partnerstvo  s općinom i župom, kao i  s različitim udrugama,   djelatnicima škole omogućen je zanimljiv odgojno-obrazovni proces budućih generacija u okruženju prirode. Škola u  prirodi pobuđuje  interese među učenicima  na teme o zdravom načinu života i zdravim navikama, pomaganju bližnjima u nevolji, očuvanju i zaštiti okoliša, prikupljanju i recikliranju otpada te kvalitetnom provođenju slobodnog vremena u prirodi. Učenici  međusobno  razvijaju živo prijateljstvo u prirodi.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 571 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu