MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 


     

IZNIMNI REZULTATI TZ GRADA BELIŠĆA: Broj noćenja u godini sa 684 povećan na 1139

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Iz godine u godinu Turistička zajednica grada Belišća bilježi sve bolje rezultate i sve veću posjećenost brojnih manifestacija, koje organizira cijele godine, pa je zahvaljujući svemu tome jedna mala kontinentalna turistička destinacija, uz puno kreativnosti, truda i zalaganja, dostigla i iznimno dobre rezultate.

Prema njihovim evidencijama, u prvih deset mjeseci 2018. ostvareno je povećanje broja noćenja za čak 95,11 posto u odnosu prema istom razdoblju u 2017. godini, a godinu su završili s povećanjem broja noćenja od 66,52 posto u odnosu prema 2017., što je izniman rezultat, no ne i najtočnija brojka, koja bi bila i mnogo veća, vrlo vjerojatno i udvostručena, da su svi gosti koji su dolazili i posjećivali Belišće ondje imali prilike i noćiti.

- Turistička zajednica je do sada registrirala 50 ležaja, što, naravno, nije dovoljno, a određeni broj naših gostiju noći u Villi Valpovo i okolici i ta noćenja nisu ni upisana u našu tablicu dolazaka i noćenja, pa je teško prezentirati objektivne brojke - objašnjava voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković.

Naime, evidencije TZ Belišće govore da je u prvih deset mjeseci 2017. bilo registrirano ukupno 174 dolaska, od čega 147 domaćih i 27 stranih gostiju. Kad je pak o noćenjima riječ, bilježi ih se 684: 409 domaćih i 275 stranih gostiju. Godinu dana poslije te su brojke više nego znatno narasle: u deset mjeseci 2018. godine Belišćani su imali 292 dolaska 164 domaća i 128 stranih gostiju, a broj se noćenja povećao na čak 1139: 501 domaćeg i čak 638 stranih gostiju.

Na osnovi tih vrhunskih rezultata TZ je za 2018. godinu dobila i posebna priznanja kao što su Zlatni Interstas i Suncokret ruralnog turizma, naglašava voditeljica Čeliković.

- U 2019. godini također imamo u programu realizirati sve projekte koje smo imali i tijekom 2018. i manifestacije po kojima je Belišće već prepoznatljivo. Tome dodajemo još jedan važan projekt, a to je gradnja novog hostela kod Kajak kluba Belišće, što znači da očekujemo povećanje kapaciteta za 26 ležaja, što će zasigurno utjecati i na broj noćenja, koji bi se i u ovoj godini trebao nastaviti povećavati - najavljuju s neskrivenim optimizmom u belišćanskoj Turističkoj zajednici.

Turistički djelatnici realizirali su i više od 100.000 kuna na osnovi odobrenih im projekata na različitim natječajima. Od Hrvatske turističke zajednice dobili su više od 15.000 kuna na javnom pozivu za udruženo oglašavanje, za razvoj i unaprjeđivanje turističke ponude stavljanjem vodenice u funkciju Grad Belišće dobio je 50.000 kuna, a za manifestaciju Belišćanska zlatna jesen 30.000 kuna. Osječko-baranjska županija istu je manifestaciju potpomogla s 8000 kuna. 

USKORO DOPUNA SMEĐE SIGNALIZACIJE

Od planova za ovu godinu turistički djelatnici izdvajaju da nastavljaju realizirati dopunu smeđe signalizacije za Belišće i njegova prigradska naselja, ali i povezivanje s kontinentalnim i morskim turističkim zajednicama, a posebno s prijateljima i partnerima u regiji, i to u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Mađarskoj, kojima Belišćani nastoje ponuditi svoje turističke sadržaje i bolje upoznati njihove. Upravo zbog dobre suradnje sa zemljama u regiji nagrađeni su Suncokretom ruralnog turizma.

Lidija Aničić

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 269 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu