MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Usavršavanje nastavnika Srednje škole Valpovo na Malti

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Troje nastavnika Srednje škole Valpovo, u sklopu projekta Erasmus K1, boravilo je na Malti u razdoblju od 6. – 13. travnja 2019. i to dvoje nastavnike ekonomske grupe predmeta – Monika Markota i Kristina Najcer Bračevac te Miroslav Kupanovac, nastavnik strojarske skupine predmeta.  

Provedba je planiranih aktivnosti organizirana metodom Job shadowing za dva područja:  "Innovation & Entrepreneurship" za nastavnike ekonomske grupe predmeta, koji žele naučiti kako uključiti inovacije i poduzetništvo u redovnu nastavu strukovnih predmeta te "Environment & Efficiency" za nastavnike elektrotehničke i strojarske struke, koji će vidjeti načine rada i nove metode poučavanja kako bi se mogle primijeniti u redovnoj nastavi.

 

Nastavnik Miroslav Kupanovac je Job shadowing proveo u organizaciji FabLab Valletta. FabLab Valletta je dio globalne mreže lokalnih tvrtki, koje omogućavaju inovacije osobnim pristupom alatima za digitalnu proizvodnju. Najviše se usavršavao u tehnologiji obrade materijala na 3D printerima i CNC-strojevima. Specifičnost ove tvrtke je tijesna suradnja sa strukovnim školama u edukaciji i usavršavanju, kako učenika tako i nastavnog osoblja.

Nastavnici ekonomske grupe predmeta projekt su odradili u MSPC. To je nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi životinjama. U njihovim uredima smo bili upoznati na koji način funkcioniraju nevladine organizacije na Malti, na koji način dolaze do financijskih sredstava te kako vode evidenciju i poslovanje.  Jedan od načina prikupljanja novca je putem Charity shop-a u kojem smo i odradili najveći dio naših aktivnosti. Iskustva dobivena boravkom u ovoj organizaciji koristit će nam u izvedbi nastave iz predmeta Poslovanje neprofitnih organizacija za zanimanja ekonomist i komercijalist.

Isto tako, nastavnici su razmjenjivali iskustava sa svojim kolegama i mentorima kako bi procijenili i povećali svoje stručne kompetencije. Neki od ciljeva projekta su bili: razvijanje jezične kompetencije, povezivanje Srednje škole Valpovo s inozemnim partnerima te promoviranje naše škole, zemlje i kulture.

Sudjelovanje nastavnika u ovakvim projektima mobilnosti je potrebna kako bi škola osnažila svoje nastavničko osoblje te podigla njihovu kvalitetu i stručnost na jednu višu razinu.

Naši su se nastavnici vratili zadovoljni sa putovanja na Malti, jer su ostvarili sve ciljeve projekta, a ujedno upoznali jednu novu zemlju, njezinu kulturu, ljude i običaje.

 

Nastavnica: Monika Markota, dipl.oec.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 701 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu