MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRAD VALPOVO RAVNOMJERNO ULAŽE U VALPOVO I PRIGRADSKA NASELJA: U protekle 2 i pol godine ulaže se preko 19 mil. kuna

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Od sredine 2017. godine Grad Valpovo započeo je ravnomjeran razvoj Valpova i svojih prigradskih naselja u koje kroz razne projekte financirane EU sredstvima, ali i sredstvima iz vlastitog proračuna, ulaže preko 19 mil kuna, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Do danas možemo vidjeti da su neki od njih u cijelosti realizirani, a to su:

  • Energetska obnova DVD Šag: 612.291,98 kn
  • Energetska obnova NK Tomislav Šag: 661.962,88 kn
  • Energetska obnova DVD Marjančaci: 732.759,59 kn
  • Izgradnja ceste do groblja u Harkanovcima: 1.923.270,76 kn.

Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji vatrogasnog spremišta DVD-a Ladimirevci, a vrijednost projekta iznosi 2.093.659,84 kn. Naše najveće prigradsko naselje do iduće jeseni dobit će i novi dječji vrtić kapaciteta do 50 djece. Vrijednost projekta vrtića iznosi 7.473.366,00 kn.

Nadalje, radovi na energetskoj obnovi društvenog i vatrogasnog doma u Zelčinu nakratko su prekinuti, a nastavak slijedi po provedbi natječaja za ostatak radova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.938.133,70 kn.

Ustanova za kulturne djelatnosti Grada Valpova provodi projekt rekonstrukcije i dogradnje Društvenog doma u Nardu. U tu nekretninu uložit će se iznos od 3.641.662,63 kn.

Pri završetku je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za nerazvrstanu cestu u Kolodvorskoj ulici u Šagu, a i projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kanalizacijske mreže za Nard i Marjančace, dok će dokumentacija za Ivanovce, Zelčin i Harkanovce biti spremna do kraja siječnja 2020.g. Nadamo se da će resorna ministarstva i za te projekte raspisati prihvatljive natječaje u 2020.g.

Obnovu zgrade vatrogasnog doma u Harkanovcima prijavili smo na natječaj LAG-a Karašica Valpovo-Petrijevci te smo u tu svrhu prijavljenim projektom osigurali iznos od 300.000,00 kn. Vjerujem da ćemo tim sredstvima uspjeti promijeniti krovište i stolariju te izvesti još neke nužne radove.

Uz spomenute projekte u proteklom dvogodišnjem razdoblju obnovili smo veliki dio poljskih puteva, osigurali prihvatljive uvjete za rad nogometnih klubova u Zelčinu, Ivanovcima i Nardu, dopunili javnu rasvjetu te uredili izgled pojedinih naselja u suradnji s mjesnim odborima i samim mještanima.

Uz nabrojane infrastrukturne projekte Grad Valpovo i ove je godine kroz Program potpora u poljoprivredi na području Grada Valpova za razdoblje od 2018.-20.g. osigurao 500.000,00 kn za direktnu pomoć našim OPG-ovima. Cilj ovog programa je pomoć u razvoju poljoprivrede, kao najvažnije grane našeg gospodarstva, sa svrhom ne samo zadržavanja, već i vraćanja stanovništva na ruralna područja kako bi se očuvale njegove vrijednosti i iskoristile sve prednosti koje nam daje naša bogata slavonska zemlja. Naime, naši poljoprivrednici moraju znati da u Gradu Valpovu imaju svog iskrenog partnera za budućnost. Javni poziv za dodjelu sredstava je raspisan i natječaj je otvoren do kraja mjeseca.

Osim navedenog u tijeku je i javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Valpova kojim pozivom je obuhvaćeno 199 ha državnog zemljišta.
U planu su i drugi projekti, radovi i programi koje planiramo realizirati u narednom razdoblju na zadovoljstvo mještana naših prigradskih naselja jer ravnomjeran razvoj svih prigradskih naselja i grada Valpova temelj su napretka i boljitka naše mikroregije. Naglašavamo da Gradonačelnik i gradska uprava slušaju i prihvaćaju prijedloge svojih sugrađana te da su ovakvi projekti rezultat odgovorne i transparentne politike koju Grad Valpovo provodi od lipnja 2017.g.

Ured gradonačelnika

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 617 gostiju i jedan član online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu