MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Promovirana knjiga „Oteti od zaborava 91 heroj domovinskoga rata“

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U petak, 22. studenoga 2019. godine, u organizaciji Odbora za branitelje HDZ-a Valpovo i HVIDRA Valpovo, održano je deseto predstavljanje knjige „Oteti od zaborava 91 heroj domovinskoga rata“  mlade autorice Roberte Kljenak u velikoj dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo s početkom u 19:00 sati.

Malo tko je mogao ostati ravnodušan na hrvatske heroje iz obrambenoga i oslobodilačkoga Domovinskoga rata koji su uz autoricu predstavili knjigu „Oteti od zaborava 91 heroj domovinskoga rata“.

Inspirativni govori Saše Malčića - čovjeka koji je za vrijeme obrambenoga Domovinskoga rata bio ponosni pripadnik Uskočke satnije koja je imala za cilj srušiti Batinski most koji se nalazio u neprijateljskome terenu, a koji je, zbog toga, osuđen za terorizam protiv SFRJ, Damira Varaždinca - stopostotnog hrvatskog ratnog vojnog invalida i bivšeg predsjednika HVIDRE Osječko-baranjske županije, zapovjednika  Drage Vištice koji je za vrijeme agresije na jedinu našu Domovinu Hrvatsku  poštedio živote neprijatelja i dokazao da i u ratu ima svijesti te hrvatskog dragovoljca Đure Gagulića koji je u obrambenome Domovinskome ratu dobio metak u glavu, a ostao živ, iako su ga smjestili u mrtvačnicu misleći "gotov je" nikoga nisu ostavili nezainteresiranim. I sama je autorica svojim izlaganjem izazvala pozitivne komentare uzvanika, a posebno joj se svidio komentar: "tebe treba čuvati tenkovima, minskim poljem, vojnicima, bodljikavom žicom...".

Pečat promociji dali su Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić iz Valpova koje u čast i na spomen stvaranju i obrani jedine naše Domovine Hrvatske i hrvatskim herojima, izvelo Lijepu našu Domovinu, Croatio iz duše te ljubim, Moja domovina, Dajem ti srce zemljo moja i Bože čuvaj hrvatsku i dvanaestogodišnjak Noa Lulić - mladi moderator promocije koji svojim primjerom šalje jasnu poruku vršnjacima  da su djeca i više nego dobrodošla na promocije knjige „Oteti od zaborava 91 heroj domovinskoga rata“ jer na nama je da budemo zahvalni malim, ali velikim ljudima koji su za vrijeme najtežih devedesetih radili za boljitak svih nas i naše Domovine.

S obzirom na su upravo oni naši heroji, a da je Republika Hrvatska država koja ih tako nije imenovala, moramo zajedničkim snagama raditi na ulaganju u dječje znanje i znanje mladih o toj teškoj, ali ohrabrujućoj temi, kako bi oni, vođeni pozitivnim primjerima, unatoč tome što je teško, ostali i opstali u našoj Domovini Hrvatskoj, jer, naši su heroji dokazali da i kad je teško, ima izlaza.                                                  

Autorica se zahvaljuje organizatorima promocije u Valpovu - gospodinu Antunu Kataleniću i gospidinu Borisu Abičiću iz Odbora za branitelje HDZ-a Valpova,  predjedniku HVIDRA Valpovo gospodinu Zoranu Markoti, Hrvatskom pjevačkom društvu Matija Petar Katančić iz Valpova, hrvatskim herojima na govoru, hrvatskim vojnicima koji su čitavu promociju stajali iza govornika i "čuvali ih", moderatoru promocije Noi Luliću, fotografu promocije Dini Horvatu i svim uzvanicima na dolasku.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 650 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu