MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

GRADSKO VIJEĆE GRADA BELIŠĆA: Osam milijuna za poticajne mjere

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Svega desetak minuta trajala je današnja 28. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na čijem dnevnom redu je bilo osam točaka vezanih uz zakup poljoprivrednog zemljišta, program poticajnih mjera grada Belišća za razvoj gospodarstva, program poticajnih socijalno – demografskih mjera, usklađivanje Statuta grada Belišća sa zakonskim izmjenama te imenovanje rudine u Bistrincima.

Izjavu za medije je nakon sjednice dala zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, koja je naglasila kako je, unatoč kratkom trajanju, i ova sjednica bila efikasna te su na njoj usvojene tri važne stvari.

-Radi se o usvajanju programa poticajnih mjera za gospodarstvo. Tih mjera ima 15 i tiču se različitih područja, poput poljoprivrede i poticanja izgradnje gospodarskih objekata i slično. Također, tu su i 23 mjere socijalno – demografskog karaktera. Ukupno je to nešto više od osam milijuna kuna predviđeno za različite mjere o kojima je već bilo riječi na prijašnjim sjednicama Gradskog vijeća, rekla je zamjenica gradonačelnika, pojasnivši da se to odnosi, primjerice, na financiranje rada Dječjeg vrtića Maslačak koji je za sve korisnike besplatan, na topli obrok koji Belišće zajedno s Osječko – baranjskom županijom financira za osnovnoškolce, na gradski i međugradski prijevoz, na projekt Zalogaj za srednjoškolce te za stipendije za sve belišćanske studente.

-Na ovoj je sjednici usvojena odluka o odabiru najpovoljnijih ponuđača za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Čim je povjerenstvo donijelo prijedlog odluke, odmah smo to stavili na dnevni red, kako bi se odluka mogla uputiti u daljnju proceduru u nadležno Ministarstvo i županijski odjel, te kako bi, u konačnici, krajnji korisnici što prije mogli dobiti ugovore i koristiti zemljište, rekla je zamjenica gradonačelnika, dodavši kako se radi o oko 71 hektaru poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, a koje se nalazi na području Grada Belišća.

Sve su to odluke, potvrdila je zamjenica gradonačelnika Vučković, koje je važno donijeti na vrijeme, koje je važno usvojiti kako bi onda bili od koristi za sve stanovnike Belišća i prigradskih naselja.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1095 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It