MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 6.4. u 14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1222 osobe zaražene koronavirusom, a 130 osoba je ozdravilo. Dosad je šesnaest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 6.4. u 11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 94 zaražene osobe. Dvije su osobe izliječene, a pet osoba je preminulo.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

Sela bizovačkog kraja mijenjaju vizure

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC/BROĐANCI/CRET Naselja bizovačkog kraja posljednjih godina vidno mijenjaju i poljepšavaju postojeće vizure, a projekti koji su u njim realizirani i nemala ulaganja značajno bi trebali utjecati i na povećanje razine komunalnog standarda u budućnosti.

Prema riječima načelnika Općine Bizovac, Srećko Vuković, samo tijekom prošle godine u naseljima Brođanci i Habjanovci izgrađene su prve faze javne rasvjete, u Novakima Bizovačkim ulična rasvjeta završena je u cijelosti te pritom s vanjske strane osvijetljena tamošnja crkva sv. Ivana Krstitelja, a u Cretu Bizovačkom dograđena je javna rasvjeta. U istom naselju izvršeno je asfaltiranje ceste u Habjanovačkoj ulici i u potpunosti sanirano krovište na zgradi kuće oproštaja na crećanskom groblju.

- Nismo zaboravili ni naše sportaše i rekreativce, za koje je sagrađeno pet modernih vježbališta na otvorenom, i to u Bizovcu, Brođancima, Cretu Bizovačkom, Habjanovcima i Samatovcima, a sa značajnom financijskom potporom Općine Bizovac, ali i dragovoljnim radom mještana, dovršena je obnova zgrade Nogometnog kluba Sloga 1958 u Samatovcima. U tom mjestu asfaltirana je povezna cesta između ulica Pere Kovačevića i Zrinsko-frankopanske, kao i nastavak dijela ceste u Timarićevoj ulici - navodi načelnik Srećko Vuković, dodajući da su, cijeneći sportski entuzijazam i vrijedna postignuća zaljubljenika u stolni tenis, i dalje ulagana sredstva u poboljšanje radnih uvjeta u stolnoteniskoj dvorani u Brođancima (nekadašnji omladinski dom), gdje je ugrađeno plinsko centralno grijanje i izgrađena odvodnja do sabirne jame.

Vrijedno općinsko investiranje u 2019. godini zabilježeno je i u Habjanovcima, gdje je obnovljena zgrada vatrogasnog doma i spremišta te pripremljena projektna dokumentacija (glavni i izvedbeni projekt) za asfaltiranje lokalne ceste od kraja Velike ulice prema mjesnom groblju i dalje do županijske ceste Brođanci - Čepinski Martinci. Župnoj zajednici svete Ane Brođanci doznačena su dostatna financijska sredstva za potpunu rekonstrukciju krovišta brođanačke crkve, a Župi svetog Mateja Bizovac za popravke oštećenja na župnoj crkvi.
Ne treba zanemariti ni podatak da su u svrhu oživljavanja ovih sela iz bizovačkog općinskog proračuna financirane programske aktivnosti tradicionalnih manifestacija: Olimpijade starih sportova Brođanci, Bizovačkih ljetnih večeri, Proljeća u Cretu i Ljetnih susreta u Samatovcima, a uz njih se pomagalo i održavanje drugih manjih kulinarskih, kulturnih i sportsko-zabavnih događanja.

Već se priprema dokumentacija za nove projekte za prijavu na natječaje, među kojima su dogradnja vrtića, obnova zgrade NK BSK-Termia, uređenje parka uz kuriju Normann, energetska obnova Stare općine, izgradnja poslovno-skladišne zgrade komunalnog pogona, ljetna pozornica u Cretu, izgradnja mosta na poganovačko-kravičkom kanalu, rekonstrukcija kurije i brojni drugi.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 553 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu