MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Godina sjajnih postignuća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HARKANOVCI  Sinoć je održana 94. redovna izvještajna Skupština DVD Harkanovci.

Pred velikim brojem članova i gostiju, među kojima su bili zamjenik župana Goran Ivanović, zapovjednik Vatrogasne zajednice OBŽ Zdravko Cvenić, predstavnik Vatrogasne zajednice Grada Valpovo i općine Petrijevci  zapovjednik Stjepan Koški  te predstavnici susjednih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali i udaljenijih –DVD Virovitica i DVD Subotički Lug, skupštinu je otvorio predsjednik Danijel Pljuskovac.

Harkanovački vatrogasci, njih 104, s pravom mogu biti ponosni na ostvarene rezultate u prošloj godini koje je predstavio tajnik Josip Krstić. Pokazali su spremnost djelovanja u izvanrednim situacijama, sudjelovali su na vježbama, vodili su primjerenu brigu o opremi s kojom raspolažu, nabavili su po vrlo povoljnim uvjetima navalno vozilo i tako pojačali operativnu sposobnost.

Harkanovački vatrogasci s velikim uspjehom sudjeluju na brojnim natjecanjima o čemu svjedoći velik broj osvojenih pehara i medalja, a i sami su uspješni organizatori zimskog kupa koji je prošle godine održan po osmi puta.

DVD Harkanovci je među rijetkim društvima koje je spremno ispuniti i sve uvjete za redovito sudjelovanje na javnim pozivima za sufinanciranje aktivnosti koje raspisuje Osječko-baranjska županija, a posebno su ponosni na ocjenu nakon zapovjednog pregleda gdje su ocijenjeni najboljim društvom u Vatrogasnoj zajednici Grada Valpova i Općine Petrijevci i tako osvojili vrijednu nagradu koju im  je uručio zapovjednik Stjepan Koški uz čestitke i pohvale.

Za budućnost vatrogastva u Harkanovcima nema bojazni uzme li se u obzir da je četrdesetak njihovih članova u kategoriji podmlatka i mladeži, a i za ovu godinu planom predviđaju brojne aktivnosti s naglaskom na uređenje Doma i spremišta.

Snažnu podršku u daljem radu obećao je Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, a uz čestitke na postignutim rezultatima izrazio je nadu da će i dalje harkanovački vatrogasci biti u samom vrhu po organiziranosti i raznovrsnosti aktivnosti. Ne bez ponosa, istaknuo je da se u našoj županiji, kao u rijetko kojoj, vatrogastvu i civilnoj zaštiti u cijelosti, posvećuje primjerena pažnja i stvaraju kvalitetni preduvjeti za djelovanje četiri tisuće vatrogasaca razvrstanih u 144 vatrogasna društva. Primjerice, samo u prošloj godini nabavljeno je 20 navalnih vozila.

Čestitkama se pridružio i Zdravko  Cvenić, zapovjednik Vatrogasne zajednice OBŽ te vodstvu Skupštinepomogao u podjeli spomenica za 10 godina Tanji Šimošić i Sindi Vidaković, za 20 godina Mariju Mikolinu, Branimiru Berečiću i Mariu Hajdukoviću, za 50 godina Đuri Babiću te za 70 godina Tomi Podgoračanu.

O značaju vatrogasne organizacije za mjesto govorio je Jozo Piškorjanac, predsjednik Vijeća mjesnog odbora, naglašavajući pri tom vjeru da će i u buduće biti nositelji društvenog života u mjestu, a da će Vijeće Mjesnog odbora uz pomoć Grada Valpova i Osječko-baranjske županije i LAG-a  Karašica osigurati potreban novac za nastavak radova na uređenju Vatrogasnog doma i tako stvoriti još bolje uvjete za djelovanje. Čestitkama na postignutim rezultatima i dobrim željama pridružili su se i gosti iz Virovitice i Subotičkog Luga, a s velikim pljeskom  odobravanja sudionika Skupštine pozdravljene su riječi podrške počasnog predsjednika društva Marina Ribarića, koji je tako i zaključio radni dio Skupštine.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 957 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It