MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

PAMETNO VALPOVO: Započinje digitalna transformacija

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo danas je s Ivanom Močnikom, predstavnikom tvrtke Promet i prostor d.o.o. iz Zagreba potpisao ugovor o provođenju projekta “Pametno Valpovo”.

Ova je tvrtka specijalizirana za razvoj informatičkih rješenja u području geoprostornih baza podataka, te inovativni pristup izrade poslovnih aplikacija, slična je rješenja već afirmirala u 80 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, a u Valpovu će, prema obećanju poslovi na digitalnoj transformaciji biti završeni do kraja godine.

Ugovor je potpisan u sklopu projekta “Pametno Valpovo” prijavljenog putem poziva za sufinanciranje projekata primjene koncepta “pametnih gradova i općina” od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Ukupan iznos projekta “Pametno Valpovo” iznosi 217.400,00kn od čega Fond sufinancira 40% iznosa, uvodno je rekao gradoinačalnik  Matko Šutalo, zadovoljan benefitima koji će se ostvariti provođenjem projekta.

-Projekt se temelji na izradi aplikacijskog sustava koji će sadržavati geografski informacijski sustav grada Valpova, rekao je Vanja Miličević, direktor Valpovačkog poduzetničkog centra koji je radio na pripremi projekta.

-Aplikacijski sustav sadržavat će podatke o nerazvrstanim cestama i prostornom položaju cesta i svih podataka vezanih za ceste; podatke svih parkirališta na području grada Valpova, biciklističkih i pješačkih staza, trgova, pločnika, šetališta, javnih površina - terase ugostiteljskih objekata kao i notifikacije o isteku roka izdanog odobrenja za pojedinu terasu; evidenciju objekata i obveznika komunalne naknade kao i mogućnost detekcije objekata i korisnika koji nisu navedeni u sustav naplate; sadržavati će podatke o nekretninama na području grada Valpova, prikaz imovine prema strukturi vlasništva i tipu imovine, usporedbu zemljišnoknjižnih i katastarskih podataka imovine, slanje informacija o isteku ugovornih rokova vezanih za nekretnine i sl.; podatke o poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu RH; mogućnost dohvaćanja aktualnih ZK izvadaka po katastarskim česticama izravno iz aplikacije; javni web servis za građane putem kojeg će biti prikazani podatci potencijalnim investitorima i zainteresiranoj javnosti, također će biti dostupna izravna poveznica s aplikacijskim sustavom i dohvaćanjem podataka prema želji naručitelja; putem aplikacije će se moći upravljati projektnom dokumentacijom prilikom realizacije investicija, definiranje i praćenje faze svakoga projekta i dr.; prikaz prostorno planske dokumentacije.

Nakon implementacije navedene aplikacije građani će biti informirani o samoj aplikaciji, načinu rada i mogućnosti korištenja aplikacije kroz javni web servis. Aplikacijski sustav služit će kao potpora u ostvarenju pružanja informacija,  ali i ubrzavanju i pojednostavljenju administrativnih procesa unutar gradske uprave, koristiti će se za naprednije vrednovanje dostupnih podataka o gradu Valpovu te za donošenje kvalitetnijih odluka, naglasio je Miličević.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 731 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu