MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Međunarodna priznanja za mlade fotografe

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već trinaest godina sudjeluju na ovoj prestižnoj manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području fotografije.

Kao i svake godine, tako smo i ove, u natjecanje uključili i djecu iz OŠ  M.P. Katančić iz Valpova (mentor Goran Kupčerić) i OŠ I. Kukuljević iz Belišća (mentor Damir Tomas). Zajedno s polaznicima fotoradionice u CTK (mentor i selektor Dragan Francuz) mladi fotografi su fotografirali na zadanu temu. Ove, 2016. godine obilježava se 70. obljetnicu osnutka UNESCO-a (Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu) pri Ujedinjenim narodima. Jedan od glavnih prioriteta UNESCO-a je promicanje obrazovanja i omogućiti svima odgovarajuće obrazovanje kao temeljno pravo i preduvjet za razvoj društva. Povodom ove obljetnice, 44. smotra ICEFA Lidice 2016 je bila posvećena temi ŠKOLA I OBRAZOVANJE.

Pravo na sudjelovanje imaju djeca i učenici od 4 do 16 godina, a po dvije fotografije 11 natjecatelja poslane su krajem siječnja u Lidice. 

Na 44. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 77 zemalja svijeta sa ukupno 18.075 radova. Fotografi su poslali 660 fotografija. Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 20 autora iz Hrvatske, a od toga petoro iz Fotokluba Valpovo i OŠ M.P. Katančić iz Valpova.

Diplome su za svoje fotografije na temu "Škola i obrazovanje" zaslužili su Sonja Blažević (15), Manuela Oršuš (11), Petra Popović (13), Tamara Habus (13) i Roko Ivić (11).

Nastavak je ovo vrijednih međunarodnih priznanja koje mladi autori dobivaju od 2003. godine. Do sada je u ZTK Valpovo-Belišće stigla 27 diploma za pojedinačne radove i 4 „Ruža Lidica“ (ZTK Valpovo, CTK Valpovo, Danijel Jovinac i Petar Čvagić).

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 838 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu