MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Izviđači Odreda "Darko Tivanovac" obilježili Dan planeta Zemlja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Tradicionalno obilježavanje Dana planete Zemlja članovi odreda izviđača „Darko Tivanovac“ iz Valpova započeli su u subotu i nedjelju 20. i 21. 4. u Ernestinovu kao sudionici izviđačkog eko kampa zajedno sa stotinjak izviđača iz Osijeka i Požege, te učenika osnovnih škola Ernestinova i Laslova.

Sudionici kampa podijeljeni u 5 družina: VODA, VATRA, ZEMLJA, ZRAK I PETI ELEMENT - ČOVJEK  provodili su razne izviđačko ekološke aktivnosti: podizanje šatora, izviđačke igre spretnosti i snalažljivosti, vještine boravka u prirodi, orijentacija u prostoru, vezivanje čvorova, zorna signalizacija zastavicama, prenošenje i skrivanje poruke, olimpijske igre poletaraca i pčelica, te ekološke i edukativne radionice. Izviđački kulturno-zabavni program popularni KZP pripremili su sami sudionici kampa a bilo je tu pjesama, recitacija, skečeva, plesa, kao i poruka na temu održivog razvoja.  

Izviđački grah je i ovoga puta bilo odličan i tražila se porcija više…. a posebno je zanimljivo bilo samostalno pripremanje večere uz veliko vatrište i kobasice na ražnjevima.  Poletarci  su nakon večere pošli kući u Valpovo a izviđači su ostali u kampu prespavati pod šatorima, moglo bi se reći u pravim zimskim uvjetima obzirom na hladan vjetar i nisku noćnu temperaturu.

Drugoga dana u nedjelju nakon doručka i toplog čaja nastavilo se sa izviđačko sportskim aktivnostima. Podijeljeni u mješovite natjecali su se   u gađanju lukom i strijelom,  u  popularnoj  igri  „otimanje izviđačke marame“  te Scoutball-u  izviđačkoj sportskoj  igri  sličnoj  ragbiju i bejzbolu.

Danas, 22. travnja, na sam Dan planete Zemlja u Izviđačkom dječjem centru u Valpovu tradicionalno   smo ugostili  naše  najmlađe sugrađane djecu vrtića  „Maza“ i  „Moj Bambi“  njihove odgojiteljice, pedagoge i ravnatelja.  Nakon prigodnih pjesmica i recitacija o našem planetu Zemlja,  maleni sudionici su naš park  obogatili  novim  kućicama za ptice  i posebnim  košaricama od kore naranče u koje su postavili sjemenke i specijalne kolačiće za ptičice… 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 761 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu