MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dan planeta Zemlje u Maslačku

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Dječji vrtić Maslačak Belišće program obilježavanja Dana planeta Zemlje počeo je u petak, 19. travnja 2024. godine.

U vrtiću su gostovali Ana Vazdar iz Udruge za kreativni razvoj i informiranje Valpovština info i Dubravko Maričić iz Udruge za kulturu i umjetnost „ZUM“ Belišće.

-Naši uvaženi suradnici posjetili su polaznike mješovite vrtićke skupine - LEPTIRIĆI, matičnog vrtića u Belišću, u vremenu od 9,00 do 10,00 sati, zabilježio je Zdenko Glasovac.

-Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se sustavno poticala i razvijala svijest ljudi, od najranije dobi, prema vrijednostima prirodnog okoliša, potrebi njegove zaštite i očuvanja.

Različitim događanjima i akcijama, od lokalne do globalne razine, nastoji se ukazati na opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta onečišćenja i potrebe promjene ponašanja ljudi s tim u svezi.

Ideja obilježavanja Dana planeta Zemlje  prvi put predstavljena je 1969. godine, no službeno se obilježava od 1992. godine kada je na Konferenciji Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju, održanoj u Rio de Janeiru, usklađen dalekosežni program promicanja održivog razvoja.

Godine 2009. Opća skupština UN-a 22. travnja proglasila je međunarodnim Danom planeta Zemlje, koji je prvi put obilježen 22. travnja 1970. godine na sveučilištima SAD-a.

Ovaj dan obilježava se u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj od 1990. godine, uz značajan angažman udruga za zaštitu okoliša i prirode.

Naša ustanova svake godine, na razini vrtićkih skupina, obilježava ovaj dan prigodnim susretima i posjetama, natjecateljskim igrama, radionicama, prezentacijama na temu zaštite i očuvanja te radnim akcijama.

Gospođa Ana Vazdar u razgovoru s djecom dotakla se izgleda naše planete, odnosa kopna i vode, važnosti Sunca i vode za život ljudi, biljaka i životinja, bioraznolikosti, potrebi očuvanja zemlje, vode i zraka za ukupnu kvalitetu života.

Kroz razgovor s djecom ukazala je na neke od načina kako smanjiti količinu otpada, kako možemo štedjeti vodu i energiju kojom raspolažemo.

Pročitala je prigodnu pjesmu koja govori o ljepoti života na našoj planeti, a zatim je koristeći nekoliko fotografija na temu prirodnih ljepota i bioraznolikosti, autora Dubravka Maričića, pozvala djecu na likovnu aktivnost na temu Planet Zemlja i kako ju oni vide glede očuvanja i zaštite prirode.

Po završetku likovne aktivnosti organizirana je mala izložba dječjih radova u sobi dnevnog boravka odgojne skupine.

Na kraju edukativnog susreta djeca su se priključila akciji „Volim Belišće, ali čisto!“ čišćenjem i uređivanjem dvorišta vrtića kao sastavnice programa obilježavanja Dana grada.

Uvaženim gostima na suradnji zahvalili su Danijela Rajković Špoljarić, odgojiteljica predškolske djece, Zdenko Glasovac, stručni suradnik – pedagog i Ivana Belcar, ravnateljica ustanove.

Zdenko Glasovac/Dubravko Maričić

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 879 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu