MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Kako zaposliti osobe s intelektualnim poteškoćama

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruga ZVONO iz Belišća započela je sa provedbom još jednog Europskog projekta pod nazivom Korak u - zapošljavanje uz podršku osobama sa intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj.

Međunarodnoj iz Stuttgarta u partnerstvu sa Udrugom Zvono iz Belišća na natječaju Strukturnog i investicijskog fonda IPA-razvoj ljudskih potencijala odobren je Projekt STEP IN u iznosu od 144.353,16 eura i projekt će se provoditi u Belišću od 20. svibnja 2015. do 19.rujna 2016. godine. Projekt je usmjeren na podupiranje integracije nezaposlenih osoba s intelektualnim teškoćama koji su na tržištu rada. Specifični ciljevi projekta su povećanje zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama na području Osječko-baranjske županije provedbom programa osmišljenog '' po mjeri'' koji podržava zapošljavanje i jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom. Program Zapošljavanja uz podršku 30 osoba s intelektualnim teškoćama provest će radni asistenti nakon edukacije kojuće provesti stručnjaci iz Njemačke. Program SE osmišljen je kroz savjetovanje za karijeru i podrška za zapošljavanje, praksu uz podršku radnog trenera (asistenta), radionice za poboljšanje vještina i ključnih kompetencija. Program (SE) biti će orijentiran na kompetencije osoba sa invaliditetom i nudit će po mjeri osmišljen program zapošljavanja i stupanj potpore prilagođen potrebama pojedinca. Projekt će također pomagati i pripremati društvo i tvrtke za zapošljavanje osoba s invaliditetom uspostavom mentorskog programa unutar tvrtke i pružanjem pedagoške potpore za svoje zaposlenike.

U sklopu projekta održan je prvi kick-off sastanak partnera, projektnih voditeljica i asistentica iz Njemačke i Hrvatske. U vrlo pozitivnom i radnom okruženju nositeljice projekta iz IB-a Stuttgart i partnerice na projektu iz Udruge Zvona Belišće dogovorile su detaljnu provedbu projektnih aktivnosti. Prva aktivnost biti će informiranje i motiviranje osoba s intelektualnim teškoćama da postanu korisnici projekta, te da uz pomoć radnih asistenata prođu podržanu praksu kod raznih poslodavaca i postanu konkurentniji na tržištu rada. Usporedo sa prvom aktivnosti provodit ćemo i informiranje poslodavaca koji se žele uključiti u projekt i u svojim tvrtkama pružiti šansu osobama sa intelektualnim teškoćama da uz pomoć radnih asistenata i mentora prođu kroz podržanu praksu.

Na samom kraju projekta STEP IN, temeljem ishoda podržanih programa prakse i dugogodišnjem iskustvu i stručnosti IB Međunarodne federacije iz Njemačke, izradit će sepriručniksa uputama i alatima kako uspješno provoditi Podržani programa zapošljavanja osoba sa intelektualnim poteškoćama u Hrvatskoj. Provoditeljice projekta STEP IN u Hrvatskoj su Anita Andrašek-Mihaljević projekt menagerica i financijska asistentica Ana Prološčić, a u Njemačkoj projekt menagerica Victoria Vogt-McAdam i financijska asistentica Silvia Kappel.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1136 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu