MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Predstavljen Vodič kroz zbirke Muzeja Valpovštine

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO U sklopu obilježavanja Dana Grada Valpova, sinoć je u kapeli sv.Trojstva predstavljen Vodić kroz zbirke Muzeja Valpovštine.

Sudionike ove male svečanosti pozdravio je Zvonko Barišić, ravnatelj Ustanove za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub, u sklopu koje djeluje Muzejska zbirka.

Zahvalio se brojnim suradnicima koji su radili na stvaranju Vodiča, a posebno kustosici, Mirjani Paušak, autorici tekstova, Ladislavu Pađenu i Darku Jančikiću, autorima fotografija, Predragu Matijaniću i Georgini Jančikić koji su tekstove preveli na mađarski i njemački jezik, Adalbertu Gyereku, autoru teksta o hladnom oružju, dizajnerima Vodiča iz Studia Pepermint iz Osijeka, te tiskari Slog iz Belišća, koja je tiskala Vodič.

O Vodiču su govorili recenzenti dr. sc. Dinko Župan i dr. sc. Zorko Marković. Čestitali su svim suradnicima na izvrsno odrađenom poslu, koji je, prema njihovim riječima, među najljepšim sličnim tiskovinama, naglašavajući izuzetnu vrijednost Vodiča koji na prikladan način sistematizira oko deset tisuća izložaka svih deset zbirki Muzeja Valpovštine.

Autorica Vodiča, kustosica Mirjana Paušak zahvalila se također svim suradnicima, bez kojih bi vrlo teško ostvarila složenu zadaću, a također i svima koji su osigurali potreban novac za izdavanje Vodiča.

Svečanost je svojim muziciranjem na orguljama oplemenio prof. Goran Lovrić. 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

       VELJAČA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu