MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Novi projekti u funkciji jačanja turističkih potencijala Belišća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Danas je povijesni dan za Belišće. Održane su početne konferencije za dva izuzetno važna projekta ukupne vrijednosti gotovo 28 milijuna kuna.

Projekt Mobilnost u gradu Belišću podrazumijeva izgradnju biciklističke staze između Gata i Kitišanaca u duljini od 4,2km, a vrijednost mu je 6.432.195,00 kuna, od čega Europska unija sufinancira iznos od 3.537.916.75 kuna. Provedba projekta započela je 3. rujna 2019., a završetak je predviđen za 3. ožujka  2021. godine.

O projektu je govorila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

-Kada bude završen, projekt će obogatiti mrežu biciklističkih staza na području grada i Urbane aglomeracije Osijek te doprinijeti sigurnosti i protočnosti u prometovanju gradskim i prigradskim relacijama, povećavati dostupnost obrazovnih, zdravstvenih i ostalih javnih sadržaja u Belišću te povećati turističku atraktivnost biciklističkih ruta na području UA Osijek, izjavila je, a posebno naglasila koristi koje će donijeti lokalnom stanovništvu u stvaranju pretpostavki za proširenje turističko-ugostiteljske ponude. Naime, i ova je staza dio sve raširenije mreže europskih biciklističkih staza na ruti EuroVelo 13.

Drugi projekt, List do lista – industrijska baština Belišća još je vredniji i značajniji.

Tijekom realizacije ovog projekta će se provesti rekonstrukcija Palače Gutmann, najvažnijeg objekta industrijske baštine Grada Belišća i njegova prenamjena u interpretacijski centar industrijske baštine. Uz obnovu palače, predviđeno je i uređenje pristupnih površina objektu te opremanje prostora Muzeja, sve s ciljem osnaživanja turističkog potencijala i atraktivnosti Belišća.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.407.631,56 kuna, od čega Europska unija sufinancira iznos od 16.919.313.76 kuna. Provedba projekta započela je 1. rujna 2019., a završetak je predviđen za 1. rujna 2022. Nositelj projekta je Grad Belišće, a projektni partner Turistička zajednica Grada Belišća.

Realizacijom ovog projekta, uz to što će se urediti gradski trg i prostor koji okružuje Palaču Gutmann, stvorit će se pretpostavke za smještaj Gradske knjižnice i čitaonice i Muzeja u nove prostore, uredit će se galerijski prostor te prostor za rad brojnih udruga i provođenje njihovih projekata za koje je nužan  konferencijski i uredski prostor.

-Uspješnom provedbom projekta List do lista – industrijska baština Belišća stvorit će se pretpostavke za razvoj novih turističkih proizvoda, kulturnih, edukativnih i društvenih sadržaja te pratećih usluga, stoga nam je cilj otvoriti prostor za zajedničko djelovanje u lokalnoj zajednici kako bismo svi skupa aktivno radili na pozicioniranju Belišća kao jedne od glavnih turističkih destinacija Osječko-baranjske županije, poglavito u kontekstu industrijske baštine, rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković predstavljajući ova dva projekta zainteresiranoj javnosti, najavljujući  nesagledive mogućnosti daljeg razvoja turističke ponude, kao jednog od pokretača gospodarskog napretka.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu