MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

DVD VELIŠKOVCI: Svečano obilježilo 90 godina postojanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VELIŠKOVCI Jučer je Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliškovci svečanom programom obilježilo 90 godina svog postojanja.

Velikoj proslavi nazočili su predstavnici tridesetak prijateljskih društava s područja grada Belišća, Osječko-baranjske županije i šire. Prigodnim riječima, upućujući velike čestitke i želje za nastavkom kvalitetnog i uspješnog rada, prisutnima su se obratili, u ime svih društava, predsjednik DVD-a Bizovac Stjepan Sršić, gradonačelnik Belišća Dinko Burić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin te izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević.

DVD Veliškovci osnovan je 1926. godine na inicijativu tadašnjeg učitelja Ivana Dvoržaka. Tijekom posljednjih dvadesetak godina, Društvo se profiliralo u vrlo uspješnu organizaciju sa stotinjak članova koja puno pozornosti posvećuje radu s djecom i mladeži. U prilog tome idu brojni izvrsni rezultati ostvareni na županijskim vatrogasnim natjecanjima te na trima državnim vatrogasnim natjecanjima za mladež, a ove godine očekuje ih i četvrto. DVD Veliškovci se, osim osnovne vatrogasne djelatnosti, bavi i promidžbom vatrogastva, održavanjem prezentacija u školi, pokaznih vježbi i vatrogasnih vježbi, organizacijom vatrogasnih natjecanja i kupova, sudjelovanjem u vjerskom životu mjesta, a prisutna je i značajna suradnja s ostalim udrugama.

Ovo Društvo zasigurno ne bi opstalo toliko dugo da iz generacije u generaciju marljivi mještani ne daju svoj veliki doprinos te izdvajaju svoje vrijeme za uspješan i kvalitetan rad Društva. U svečanoj prigodi obilježavanja 90. rođendana dodijeljena su priznanja, spomenice, medalje i odlikovanja za rad, trud i zalaganje u Društvu. Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio je spomenice za 10 godina rada u Društvu (Matej Plećko, Tajana Jagodić, Nino Plećko i Ines Habus), spomenice za 20 godina rada u Društvu (Robert Šćurec i Danijel Đurkić) te brončane medalje Davidu Dukmeniću, Mateju Plećku i Nini Plećku. Tajnik VZOBŽ Stjepan Koški uručio je spomenice za 30 godina rada u Društvu (Đuro Mihaliček, Berislav Đurkić, Danijel Galinović, Siniša Majdenić, Zdenko Mirković, Rudolf Pavlinić, Predrag Sučić, Ivan Kuhar i Miroslav Pernjek) te srebrne medalje Vesni Kozini, Darku Šćurecu, Robertu Šćurecu i Josipu Katušiću. Zlatne medalje predao je predsjednik VZOBŽ Nikica Mužević Zdenku Mirkoviću, Ivanu Kuharu i Siniši Majdeniću. Zapovjednik DVD-a Veliškovci i vatrogasni sudac Josip Kozina primio je odlikovanje za posebne zasluge koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Predsjednik Društva Siniša Majdenić iskoristio je svečanu prigodu kako bi novu web stranicu DVD-a prvi put pustio u rad te je zahvalio svima na pomoći u radu tijekom svih godina. Svečani program obogatili su članovi CPD-a MIR na čelu s dirigentom maestrom Želimirom Sušićem, a za dobru zabavu u nastavku druženja pobrinuo se Jovalius band.

Tajnica DVD-a Veliškovci: Tea Kozina

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 724 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It