MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Tradicionalni habjanovački susreti sve aktualniji, a traju već drugo desetljeće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

HABJANOVCI Već poznati tradicionalni Susreti generacija habjanovačke Fiskulturne ulice održani su ove godine po jedanaesti puta, kao već provjerena, prestižna i priznata manifestacija, u subotu - 23. lipnja 2018. godine.

Po idealnom vremenu, u Habjanovcima, na prekrasnoj zelenoj površini - Utvarju Kravorik, kao i svake godine u lipnju, okupilo se zajedno sa supružnicima i djecom, četrdesetak sudionika - nekadašnjih i današnjih žitelja, male, ali srcem svojih žitelja - velike habjanovačke Fiskulturne ulice.

Kako vrijeme odmiče, Susreti generacija u Habjanovcima postaju sve zanimljiviji i interesantniji.

Odmah na početku jedanaestih Susreta odana je „minutom šutnje“ počast našim, nažalost preminulim, prijateljima i dosadašnjim sudionicima: pok. Gabrijelu Jedvajiću-Gabri, Radoslavu Franjiću - Cinu, Pavi Bošnjaku - Ekremu, Đuri Kaluđeru - Đuki, Iliji Andabaku - Ilcu i Jozi Kaluđeru - Crnom.

Kao i uvijek, Susreti su započeli u ranim prijepodnevnim satima pod krošnjama kravoričkog drveća i već prepoznatljivog šatora, a nastavili se do ranih jutarnjih sati uz domaće kulinarske delicije i hladno piće, te vrhunsku glazbu Grupe „ORION“ iz Osijeka, i vokalne solistice - Adrijane Baković.

Tijekom dana sudionike je svojim doskočicama, vicevima i harmonikaškom glazbom zabavljao jedan od doajena ovih Susreta - Zlatko Stapić - Fajt.

U tradicionalnim športskim natjecanjima ekipa-Kravorika i  Pušinaca, koja su se odvijala tijekom cijelih Susreta, treba naglasiti da je u ispitivanju snage - potezanju konopa, ostvaren neodlučan rezultat, iako ni ovaj puta nisu bili primarni športski rezultati, nego zajedništvo, prijateljstvo i druženje sudionika.

Inače, treba nanovo podsjetiti da su Susreti nastali prije jedanaest godina, kao posljedica sjećanja na težak način života naših predaka, koji su živjeli u jednoj od manjih habjanovačkih ulica- čuvenoj Fiskulturnoj ulici. Međutim, i tako težak način življenja uvijek je bio protkan i ispunjen prijateljstvom, zajedništvom, pomaganjem i uzajamnim poštovanjem, gdje se nije gledalo porijeklo, nego čovječnost i poštenje.

Već sada počinju pripreme za slijedeće-dvanaeste po redu Susrete generacija habjanovačke Fiskulturne ulice.

Sudionici ovogodišnjih, jedanaestih po redu Susreta, bili su:

Ivica Andabak-Mali sa suprugom Valentinom, Jakov Andabak-Jac sa sinom Antom, Ivica Baković-Baki sa suprugom Mirom, Zvonko Bošnjak-Bengi sa suprugom Anicom, Božo Duvnjak-Bole, Predrag Franjić-Đale sa kćerkom Larom, Marin Kaluđer-Đuđer, Milenko Kaluđer-Buva, Boro Kaluđer-Boro, Tomislav Kaluđer-Golub, Josip Levaković-Levi sa suprugom Ljubicom, Pavo Lovrić- Inženjer, Drago Maganjić-Magila, Željko Maganjić-Lega sa sinom Dariom, Dragutin Maras-Drago, Josip Mićan-Jozo sa suprugom Jasminkom, Stjepan Mićan, Zolika Pančić- Zoli sa suprugom Suzanom, Dalibor Pazaver-Marasov zet, Tomislav Radelja-Boletov zet, Ivica Stapić-Pajpo sa prijateljicom Snježanom, Josip Stapić-Jocko sa suprugom Ksenijom, Zlatko Stapić- Fajt, Zvonko Stapić-Brus, Ignjo Vujnovac-Ginga i Marko Vujnovac-Pepić. 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 515 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It