MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana terenska vježba sustava civilne zaštite Grada Belišća “Dravska obala 2019”

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U subotu 9. studenog 2019. godine na prostoru Vodocrpilišta i područja ispod Mosta 107. Brigade HV održana je terensko taktička vježba svih sudionika sustava civilne zaštite ustrojenih na području Grada Belišća pod nazivom „DRAVSKA OBALA 2019.“

Na vježbi su sudjelovali predstavnici svih redovnih snaga sustava civilne zaštite te predstavnici nekoliko lokalnih udruga (Stožer civilne zaštite Grada Belišća, Postrojba civilne zaštite opće namjene, Područni ured civilne zaštite Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo, HGSS, VZG Belišće s svojim DVD-a,, Policijska postaja Belišće, Radio klub „Belišće“, radnici Hidrobela i DS Smitha Belišće i Ribolovno društvo „Podravac“).

Vježbu, u organizaciji Stožera civilne zaštite, posjetili su brojni gosti: zapovjednik VZOBŽ Zdravko Cvenić, zapovjednici VZ Valpovo Stjepan Koški i Donji Miholjac Damir Šiplika, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zvonko Grgec, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić, vijećnici Gradskog vijeća Grada Belišća, predsjednici Mjesnih odbora na području Grada Belišća te predstavnici medija.

Vježba je obuhvaćala otklanjanje nastalog požara i akcidenta s klorom na prostoru Vodocrpilišta, sprečavanje širenja opasnih para na otvoreni proctor, otklanjanje akcidenta s opasnim zapaljivim tekučinama u neposrednoj blizini gradilišta hostela i Kajak kluba, spašavanje kajakaša i gostiju na području kajakaškog bazena, akcija traganja i spašavanje nestalih osoba na kopnu i vodi, pružanje prve pomoći ozlijeđenim osobama, brigu za unesrećene i evakuirane osobe te uspostavljanje radio veze uslijed prestanka rada uobičajenih sredstava komunikacije.

Cjelokupnu vježbu je kordinirao zapovjednik VZG Belišća Dubravko Čovčić uz stalno izvještavanje načelnika Stožera civilne zaštite Domagoja Varžića koji je u svakom trenutku imao pravo stanje događaja na terenu. Uzajamna suradnja kordinatora vježbe i voditelja službi je bila bezprijekorna, što je pokazalo brzinu, točnost i uvježbanost u ispunjavanju postavljenih zadaća i rješavanju eventulanih prepreka u danom trenutku. Svaki pripadnik svoje službe  pokazao je zavidnu vještinu, znanje i uigranost, što je uzajamnom povezanoštu pokazalo sustav civilne zaštite sigurnim.

Protokol vježbe vodio je Slavko Milekić, koji je predstavljao sve službe i pojašnjavao scenarij vježbe. Po završetku vježbe obavljeno je postojavnje i smotra sudionika vježbe od strane načelnika Stožera civilne zaštite Grada Belišća Domagoja Varžića, koji se  zahvalilo svim službama na sudjelovanju i podijelio potvrde. Čestitao je na pokazanim vještinama te pozvao na daljnje usavršavanje i spremnost na pomaganje. Vježba je završena zajedničkim ručkom u Vatrogasnom domu u Belišću.

  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 362 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu