MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uz subvencije kamata povoljnije do stanova i kuća u Osječko-baranjskoj županiji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U okviru projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ Osječko-baranjska županija je od veljače 2019. godine subvencionirala kamate na stambene kredite čak 553 građana, odnosno kupovinu 255 stanova i 298 kuća.

Iz proračuna Županije za tu je namjenu izdvojeno više od 500.000,00 eura, dok su više od 440.000,00 eura izdvojile 22 jedinice lokalne samouprave, koje su se pridružile projektu s dodatnim postotnim poenom subvencije kamate na stambeni kredit (gradovi Osijek, Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice i Valpovo te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Draž, Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Punitovci, Strizivojna, Vladislavci i Vuka).

Kako bi se omogućio nastavak projekta u optimalnim uvjetima, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić danas  potpisao je dodatak sporazuma o suradnji Osječko-baranjske županije s 22 jedinice lokalne samouprave. Naime, s obzirom da je iskorišten postojeći kreditni potencijal od gotovo 30 milijuna eura, na sjednici Županijske skupštine 31. siječnja ove godine isti je povećan na 50 milijuna eura, a projekt se nastavlja u suradnji s četiri poslovne banke (Erste&Steiermarkische bank, Hrvatska poštanska banka, OTP banka i Privredna banka Zagreb).

- Ove godine obilježava se peta godišnjica provedbe projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“, a tim smo povodom predstavili i novi logo projekta pod nazivom „Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji“. Ovo je jedan od naših najboljih projekata, provodimo ga s 22 jedinice lokalne samouprave i četiri poslovne banke, a zahvaljujući projektu kupljene su 553 nekretnine. Osim stambenog zbrinjavanja i zadržavanja radnih mjesta, projekt ima i demografsku mjeru ostanka sugrađana na našem području. Zbog toga veseli činjenica da nastavljamo s njegovom provedbom. Inače, u siječnju smo dodatno povećali kreditni potencijal s 30 na 50 milijuna eura, dok je, za usporedbu, 2019. godine kreditni potencijal iznosio 6,6 milijuna eura - kazao je Mato Lukić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je da se na početku provedbe projekta nisu nadali tolikom broju korisnika, koji je i dalje vrlo velik. - Korisnici subvencija mogu biti sve osobe koje imaju prebivalište na području Osječko-baranjske županije i koje rade na području županije, neovisno o tome koliko imaju godina, odnosno starost nije nikakav ograničavajući faktor. Potrebno se javiti u poslovnu banku, ondje proći svu dogovorenu proceduru, nakon čega dokumentacija dolazi u naš Upravni odjel, a cijeli postupak traje vrlo kratko. Sve informacije mogu se pronaći i na našoj web stranici pod novim logotipom „Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji“ - naglasila je Ivana Katavić Milardović.

Povećanjem kreditnog potencijala i današnjim potpisivanjem dodataka sporazuma s jedinicama lokalne samouprave, stvorene su sve pretpostavke za nastavak projekta te se ubrzo očekuju i novi zahtjevi. Zahtjevi za subvenciju kamate na kredite mogu se podnositi tijekom cijele godine, do iskorištenja kreditnog potencijala.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu