MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

5.PRANDAU FESTIVAL: Koncert otvorenja Martine Filjak (klavir/piano)

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DONJI MIHOLJAC U dvorcu Mailath održana je uvodna konferencija za medije na kojoj je predstavljen program jubilarnog 5. PRANDAU FESTIVALA.

Ujedno, najavljen je koncert otvorenja koji će 3. svibnja 2024. godine u velikoj dvorani dvorca Mailath održati pijanistica Martina Filjak, jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenica izuzetne bogate međunarodne karijere i umjetnička ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara.

Na programu koncerta će se naći skladbe J. S. Bacha, R. Schumanna, A. Skrjabina, G. Donizettia i  F. Liszta.

 

Ovogodišnjim programom jubilarnog 5. PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu, koji od početka svoga postojanja predstavlja vrhunske hrvatske umjetnike, soliste i ansamble komorne glazbe, želja je organizatora promovirati novonabavljeni koncertni klavir pa će se stoga tijekom pet koncerata u razdoblju od 3. svibnja do 14. rujna 2024. godine u prostorima dvorca Mailath i župne crkve sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu izvesti mnoga poznata djela domaćih i europskih skladatelja, od rane srednjovjekovne do suvremene glazbe, kroz različite glazbene forme i glazbeno-stilske epohe.

Nakon uvodnih riječi i pozdravnog obraćanja idejnog začetnika i predsjednika Organizacijskog odbora PRANDAU FESTIVALA Tomislava Brusača, prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić koji je u svom govoru istaknuo da je PRANDAU FESTIVAL kroz svoje četiri godine postojanja uspio promovirati glazbenu i kulturnu baštinu vlastelinske obitelji Hilleprand von Prandau kao i glazbenu tradiciju Grada Donjeg Miholjca te pozicionirati Grad Donji Miholjac kao prepoznatljivo mjesto na kulturnoj karti Republike Hrvatske. Grad Donji Miholjac je nabavkom novog koncertnog klavira zasigurno dao poticaj i mogućnost još kvalitetnijeg i raznovrsnijeg programa u budućim godinama PRANDAU FESTIVALA.

U nastavku konferencije je ravnatelj Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac Vedran Aladić predstavio suradnju Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac i PRANDAU FESTIVALA te značaj festivala kroz stvaranje poticajnog okruženja za stvaralaštvo i muziciranje mladih te najavio uvođenje instrumenta violine kao novi nastavni program glazbene škole.

Na kraju konferencije predstavljeni su promotivni materijali 5. PRANDAU FESTIVALA i komunikacijskih kanala: web stranice, facebook stranice PRANDAU FESTIVAL i YouTube kanala PRANDAU FESTIVALA.

Više o umjetnici Martini Filjak možete saznati na službenoj web stranici PRANDAU FESTIVALA pomoću poveznice: https://www.prandau-festival.com/martina-filjak-2/

Glazba je radost, stoga vas s radošću pozivamo na koncerte jubilarnog 5. PRANDAU FESTIVALA u nadi da ćete se, kao i do sada, odazvati u velikom broju i uživati u sjajnim izvedbama naših eminentnih glazbenih umjetnika.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu