MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Valpovačke učiteljice sudjelovale na međunarodnoj konferenciji učitelja razredne nastave

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/VODICE U periodu od 15. do 18.5.2022. u Vodicama je održana prva Međunarodna konferencija za učitelje razredne nastave, obrazovne stručnjake i znanstvenike u primarnom obrazovanju Pogled u učionicu – od tradicije do suvremenosti.

Na konferenciji su sudjelovale dvije učiteljice – Biserka Medved, kao voditeljica Aktiva razredne nastave OŠ M.P. Katančića Valpovo i Iva Černošek, kao članica Programskog i Organizacijskog odbora konferencije.

Plenarni predavači konferencije bili su dr. Ranko Rajović, izv.prof.dr.sc. Marina Gabelica s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Paivi Nilivaara, obrazovna stručnjakinja na Faculty of Education and Culture -Tampere University iz Finske, Juraj Bilić, zamjenik ravnatelja CARNETA-a, Mina Patel, izvršna direktorica u Video Conferencing for Global Learning iz Velike Britanije i Mladen Kopasić, učitelj razredne nastave iz Ljubljane.

Kroz tri dana sudionici su imali priliku sudjelovati na predavanjima i radionicama, poslušati primjere dobre prakse te čuti zaključke istraživanja u obrazovanju. Na konferenciji je sudjelovalo više od  300 hrvatskih i inozemnih sudionika.

Na navedenoj je konferenciji Iva Černošek, učiteljica naše škole u PŠ Nard, zajedno s Nikolinom Požar, učiteljicom iz OŠ Ludina, PO Okoli, održala radionicu o multikulturalnosti pod nazivom Tko sam ja, tko si ti.

Sudionici radionice upoznali su se s pojmom multikulturalizma odnosno interkulturalizma, prepoznali ciljeve interkulturalnog obrazovanja te aktivno sudjelovali u aktivnostima vezanim uz interkulturalizam u razredu. Radionicu su polaznici evaluirali odličnom ocjenom.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1233 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It