MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Radni susret s članicama neformalne mreže za projekt SOS-NET

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Danas su članovi projektnog tima projekta SOS-NET obavili radni posjet članicama, za sada neformalne, mreže SOS-NET koje djeluju n području Brodsko- posavske i Požeško-slavonske županije.

 

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ u partnerstvu s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice, Udrugom paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije (UPIT) iz Osijeka i Udruženjem „Baranja“ iz Luga provodi projekt SOS-NET koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a posrednička tijela za ugovaranje i praćenje provedbe su Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Projekt će trajati 14 mjeseci, provedba je započela 29. prosinca 2014. godine, a provodit će se na području pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije. Osim partnera na projektu, u provedbu aktivnosti na terenu bit će uključeno i desetak članica, za sada neformalne, mreže SOS-NET.

-Opći cilj projekta je unaprijediti sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u pet slavonskih županija, kaže nam Jasna Petrović, voditeljica projekta SOS-NET.

Svrha projekta je razviti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama i kreirati učinkovit model suradnje i komunikacije (vertikalne i horizontalne) među dionicima koji pružaju socijalne usluge.

-Prvi je sastanak održan u Novoj Gradiški s predstavnicima Udruge gluhih i nagluhih, a drugi u Požegi s predstavnicima Udruge MI-Udruga roditelja djece s posebnim potrebama, javlja nam Sanja Kurdija, koordinatorica projekta. Sastanci su održani u prostorima u kojima udruge djeluju.

Tema sastanaka bila je predstavljanje projekta SOS-NET i suradnja na provedbi aktivnosti. Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška će se uključiti u provedbu projektnih aktivnosti na području Brodsko-posavske , a Udruga MI na prostoru Požeško- slavonske županije. Prva aktivnost u provedbi kojih će članice mreže sudjelovati bit će istraživanje o ponudi i potrebama za socijalnim uslugama na području pet slavonskih županija.

U sklopu projektnih aktivnosti u tijeku je i priprema za Uvodnu konferenciju koja će se održati 3.veljače 2015. godine u Orahovici, zaključila je Sanja Kurdija

                                                                                                                

                                                                                          

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 882 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It