MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dinko Burić:Ja ću biti njihov Wyatt Earp

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE/VALPOVO U 20 sati i 25 minuta revoltirani su građani Valpova otvorili ventil koji je danas poslije 15 sati zatvoren i tako osujetili prekid u snabdijevanju pitkom vodom dijela Valpova.

Ovaj je čin građanskog neposluha posljedica spora između tvrtke Hidrobel d.o.o. iz Belišća i Dvorac d.o.o. za komunalne djelatnosti iz Valpova, zbog neplaćenih računa za proizvodnju vode, ali se, čini se, u cijeli spor ozbiljno umiješala i politika.

Oprečne su informacije o tijeku spora koji je kulminirao večerašnjim protestnim okupljanjem nekoliko desetaka građana Valpova kod šahta u kojem je ventil, koji je zatvoren po nalogu gradonačelnika Belišća, Dinka Burića.

On je tijekom večeri na osnivačkoj sjednici HDSSB-a Bizovac održao polusatni govor u kojem je potanko opisao situaciju. Istupio je emotivno, jer je doživio brojne uvrede i prijetnje i od onih “koji ga ne mogu vidjeti“, ali i iz svoje stranke i najavio je mogućnost da mu je to posljednji istup u funkciji visokopozicioniranog dužnosnika stranke.

-Nikad do sada nisam primio uvreda i toliko prijetnji Dorhom, policijom, inspekcijama, posebno me smetaju optužbe da svojim postupcima štetim stranci, rekao je.

Za izbijanje spora oko dugovanja Dvorca od 1,030 milijuna kuna izravno je optužio Tomislava Ivića i Leona Žulja „koji vode banditsku politiku“. Prema njegovim tvrdnjama Dvorac namjerno ne želi plaćati troškove za isporučenu vodu kako bi prouzročili stečaj Hidrobela i prouzročili financijsku nestabilnost grada Belišća. Ustvrdio je da od 4. prosinca prošle godine ne postoji ugovor između dva komunalna poduzeća, da je stari ugovor prestao vrijediti, a novi nije potpisan. Budući da je Hidrobel u ugovornom odnosu s tvrtkom Duropack, koja je vlasnik postrojenja za proizvodnju pitke vode on je u obvezi plaćati ukupne troškove proizvodnje i distribucije vode pa je u proteklih sedam mjeseci platio i 400 tisuća kuna duga Dvorca, kako bi smanjio ukupna dugovanja. Burić je upozorio da postoji realna opasnost da dolaskom novog vlasnika Duropacka DS Smith snabdijevanje vodom bude zaustavljeno svim potrošačima koji su spojeni na sustav, pa i Belišću i Marijancima koji svoje troškove uredno plaćaju, jer novi vlasnik neće imati razumijevanja za bilo čija dugovanja. On kao gradonačelnik Belišća to neće dozvoliti.

-Nismo mi kreteni da ćemo narušiti zdravlje građana Valpova koji su spojeni na ovaj krak vodovoda, tako da im trajno ukinemo snabdijevanje vodom, ali smo morali upozoriti na ovakav način vodstvo grada Valpova i građane da se ne mogu ponašati kao banditi, da se prave blesavi i na plaćaju proizvodnju i isporuku pitke vode. Pustit ćemo im vodu sutra, ali neka se građani Valpova pitaju gdje je novac kojeg su uplaćivali za potrošenu vodu. Neslužbeno saznajem da se taj novac prelijeva s računa tvrtke na račun grada da se podmiruju gubici grada i njegova proračuna, ustvrdio je.

Tijekom polusatnog govora iznio je cijeli niz uvreda na račun Tomislava Ivića, njegova suborca u Domovinskom ratu, i optužio da je svojom politikom naštetio gradu Valpovu, a sada hoće dovesti do toga da Burić prestane biti gradonačelnikom Belišća.

-Svašta je moguće, ali bit ću gradonačelnik Belišća dok to budu željeli građani Belišća, a ne Tomislav Ivić i njegovi poltroni Leon Žulj i Mato Pušić, koji se ponašaju kao banditi. Inače nisam takav, ali ja ću biti njihov Wyatt Earp, zaključio je, očito uznemiren i potresen događanjima Dinko Burić. Za svoj emotivni govor dobio je burnu podršku stranačkih istomišljenika skandiranjem i burnim pljeskom.

Tijekom večeri, na mjestu koje graniči između Belišća i Valpova okupilo se nekoliko desetaka građana, donesena je nužna oprema i alat za otvaranje šahta i odvrtanje ventila, voda je puštena, ali spor ni blizu nije završen, jer prema tvrdnjama Tomislav Ivića koji je bio s revoltiranim građanima, istina je sasvim drugačija. Zatvaranjem vode izravno je prekršena presuda Općinskog suda u Valpovu koji je izrijekom zabranio prekid snabdijevanja vodom građanima u Valpovu, a Hidrobel je izgubio spor s Dvorcem pred trgovačkim sudom u Osijeku oko visine troškova koji se obračunavaju za proizvodnju i distribuciju vode. 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 495 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

    LISTOPAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu