MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

SKUPŠTINA DVD-A VELIŠKOVCI: Mnogobrojne aktivnosti, istaknuti pojedinci i ekipa

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VELIŠKOVCI U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 17. veljače 2027. godine, održana je 98. redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci kao i predstavnika Dobrovoljnih društava s područja grada Belišća, te iz Našica, Marijanaca i Petrijevaca, skupštini su nazočili predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević i Dubravko Čovčić te predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2023. godini koju su ponajprije obilježile mnogobrojne aktivnosti, a posebno uzastopni sedmi plasman ženske ekipe mladeži na Državno vatrogasno natjecanje koje je održano u Novalji na Pagu.

I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova i usavršavanje specijalnosti, a posebno valja istaći i prvu članicu koja je obavila prekvalifikaciju za profesionalnog vatrogasca (Barba Svrtan). Uz mnogobrojne društvene aktivnosti, obilježavanje Dana sv. Florijana, sudjelovanje u Tijelovskoj procesi, akciji „Volim Belišće ali čisto“, propagiranja vatrogastva kod predškolskog i školskog uzrasta, organizacija čobanijade i pokladne zabave, sve su dokaz dobre organizacije. 2023. godina je završila s velikom donacijom vozila za prijevoz osoba i opreme u sklopu projekta Tirol iz Austrije, gdje je ujedno na kraju Skupštine obavljena posveta vozila.

Predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko u svom obraćanju  pozdravio je sve  prisutne članice i članove DVD-a Veliškovaca i sve goste u ime gradonačenika Grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvalila je veliki broj mladeži i djece u radu DVD-a koja predstavljaju budućnost Društva i rezultate koje postižu. Pohvaljuje navedenu donaciju vozila, što će uveliko  pripomoći boljem radu Društva. Čestitao je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade, te poželjela punu uspjeha u budućnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva, a poseobno žensku ekipe mladeži DVD-a Veliškovci koja je po sedmi puta predstavljala ekipu s područja VZG Belišća i VZOBŽ na Državnom natjecanju. Također u ime Predsjednika i Zapovjednika VZOBŽ Zdenka Čarapara i Zorana Pakšeca pozdravlja sve prisutne i prenosi zahvalu na dobroj pripremi i prezentaciji DVD Veliškovci prilikom posjeta delegacije iz Tirola u sklopu projekta donacije vozila. Zbog opadanja broja operativnih članova u društvima, pozvao je mlade članove da se uključe u program prekvalifikacija za profesionalnog vatrogasca koji djeluje u ispostavi Državne vatrogasne škole u Osijeku, a što će ujedno osigurati kvalitetniju strukturu članstva. Pohvaljuje članicu Barbaru Svrtan na svom školovanju i sudjelovanju u sklopu ženske ekipe u Supetru na Braću i ujedno je odradila posao sezonskog vatrogasca. Cjelokupan rad Društva je kvalitetan, a što je doprinos i vodstva Društva i samih članova. Želi uspjeha u daljnjem napredovanju i postizanju dobrih rezultata.

Sama sjednica je bila prigoda da predsjednik i zapovjednik DVD-a Veliškovci Dinko Galinović i Josip Kozina uruče zahvalnice ekipi ženske mladeži (Ivana Potočki, Miley Majdenić, Nika Sinković, Vlatka Lovrenčić, Maja Gardilo, Marta Stanić, Klara Jurina, Lucija Đurkić, Ira Zajed i Katarina Gregić), voditeljima (Darku Šćurec, Teni Harkanovac, Vesni Kozina i Stelli Antonina) i osobama (Marko Anić i Dražen Zajec) koji su sudjelovali u organizaciji i boravku na 15. Državnom vatrogasnom natjecanju u Novalji.

Ujedno su uručena priznanja DVD Veliškovci za doprinos u radu: Ivanu Vidović, Željku Turalija i Kristini Glavaš.

Potom je predsjedavajući Dinko Galinović najavio uručivanju priznanja i uvjerenje o osposobljenosti za zvanje, gdje je Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio:

Zahvalnicu VZOBŽ za sudjelovanje na poplavama u 2023. godini:

  • Josipu Kozina, Ivanu Kuhar, Darku Šćurec, Ivan Torjanac, Danijel Đurkić, Matej Plećko, Marko Vorih, Petar Jagodić.

Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac»:

  • Tihana Majdenić

Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni dočasnik I klase »:

  • Matej Plećko.

Diplomu i uvjerenje za stjecanje specijalnosti «Bolničar »:

  • Svrtan Barbara.

 

Diplomu i uvjerenje za stjecanje specijalnosti «Spašavanje pri tehničkim intervencijama »:

  • Svrtan Barbara.

 

Diplomu za  «Operator na modulu 3 i 5 »:

  • Svrtan Barbara.

 

Diploma za 20 godina rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 20 godina»:

  • Darko Šćurec.

 

Nakon iscrpljenog dnevnog reda predsjedavajući Dinko Galinović, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 907 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu