MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Obilježen vrijedan jubilej

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE U subotu, 8. veljače održana je jubilarna 130. godinšnja skupština DVD-a Belišće, na kojoj su nazočili zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, prijateljska vatrogasna društva sa područja županije kao i vatrogasna društva sa područja vatrogasne zajednice.

 

Na skupštini je podnoseno izvješće o radu u protekloj godini u kojem je istaknuto da

Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće ima 76 članova, od čega 32 operativna člana, 4 izvršna člana, 5 pričuvnih članova, 6 veterana, 20 članova pomlatka, 9 članova mladeži i oko 1000 podupirajučih članova.

Od važnijih dosega u radu istaknuto je kako je u svibnju organizirana svečana primopredaja još jednog vatrogasnog vozila vrijednosti više od 300.000,00 kuna čije ključeve je uručio tadašnji gradonačelnik Zvonko Borić u nazočnosti brojnih gostiju, a župnik fra. Josip Vrdoljak posvetio je vozilo.

Društvo je u natjecanjima na kojima su sudjelovale njihove ekipe postiglo zapažene rezultate, a postignut uje i dalji napredak u osposobljavanju članova.

Revizijom Procjene i Plana zaštite od požara koje je usvojilo Gradsko vijeće predložena je poluprofesionalizacija središnje vatrogasne postrojbe što u ovom trenutku smatramo nužnim preduvjetom za stvaranje kvalitetnog sustava protupožarne zaštite.

Ovom prilikom moramo istaknuti i činjenicu da po prvi puta od postojanja našeg vatrogasnog društva ali i gradske zajednice imamo izabranu čelnu osobu Vatrogasne zajednice OBŽ iz reda naših članova. Dopredsjednik našeg vatrogasnog društva i predsjednik VZ grada Belišća Nikica Mužević izabran je na dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice OBŽ te se iskreno nadamo kako će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti ne samo razvoju vatrogastva na razini naše Županije, već i razvoju vatrogastva na području naše vatrogasne zajednice i ujedno i našeg vatrogasnog društva.

Od značajnijih aktivnosti u 2014. godini planirana je u svibnju proslava 130. obljetnice društva zajedno sa proslavama obljetnica DVD-a Gat i DVD-a Bitrinci, kao i odlazak ekipe mladeži na državno vatrogasno natjecanje po četvrti put.

Zamjenica gradonačelnika na skupštini je čestitala na ovom visokom jubileju i istaknula kako će lokalna samopuprava na čelu sa gradonačelnikom Dinkom Burićem i dalje kao i do sada pratiti sve vatrogasne aktivnosti i biti potpora razvoju vatrogastva na zadovoljstvo svih građana Belišća. Naglasila je kako DVD Belišće kao središnja vatrogasna postrojba obavlja uspješno sve vatrogasne zadatke i zaželjela je puno uspjeha u daljnjem radu.

Nakon službenog dijela skupštine, organiziran je za sve uzvanike i goste zajednički domjenak.

Troje članova Ivana Jug, Juraj Markota i Marko Gvozdić položili su svečanu prisegu u povodu stjecanja zvanja za osnovni čin vatrogasac, dok su priznanje za najaktivniji rad u 2013. godini u kategoriji djece uručena Ani Kiši i Luki Živockom, u kategoriji mladeži Mateju Fumiću, a u kategoriji operativnih članova pomoćniku zapovjednika Dominiku Nemecu.

Za stjecanje zvanja vatrogasac I klase uvjerenja su uručena Matiji Crnoja, Ivanu Harangozi, Željku Čakaliću, Jurici Jurina i Mariju Karapetriću.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 946 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

         RASPORED

   KINO PREDSTAVA

         TRAVANJ

 

  

 

 

 

 

URBANIZAM d.o.o

Obavijest o novom sustavu gospodarenja otpadom

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu