MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ZDRAVLJE: Stručne informacije o zdravlju i bolnim stanjima mišićno-koštanog sustava dostupne svima

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prvi informativni portal Valpovštine Valpovština.info uspostavlja suradnju s Fizijatar.hr, stranicom o zdravlju i bolnim stanjima mišićno-koštanog sustava.

Suradnja se uspostavlja na inicijativu  dr. Ivana Galića, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, kako bi se čitateljima približile stručne i znanstveno utemeljene informacije na način koji je razumljiv svima.

Na jednostavan način saznajte više o bolestima koje Vas muče putem dostupnih članaka i donosite informirane odluke o vlastitom zdravlju.

Prenošenjem stručnih tekstova usmjeravamo vašu pozornost na odabrane teme, a poveznicom vas usmjeravamo na Fizijatar.hr gdje možete potražiti članak o temi koja Vas posebno zanima ili želite saznati više o bolesti od koje bolujete.

 


BOL U RAMENU: Sveobuhvatni vodič

[Savjeti stručnjaka]

Bol u ramenu je opći pojam koji opisuje osjećaj boli, nelagode ili napetosti u području ramena, a može se manifestirati na različite načine, od blage nelagode do jake boli koji utječe na svakodnevne aktivnosti zahvaćene osobe. Simptomi se mogu pojaviti iznenada ili se postupno pogoršavati tijekom vremena.

Učestalo se javlja u svim dobnim skupinama. Prema istraživanjima, oko 20% stanovništva pati od boli u ramenu u nekom trenutku svog života. Učestalost boli u ramenu povećava se s dobi, a češća je kod žena nego kod muškaraca. Češća je kod osoba koje se bave poslovima koji zahtijevaju ponavljajuće pokrete ruku, naročito iznad razine glave ili kod sportaša.

Bol u ramenu može značajno utjecati na kvalitetu života zahvaćene osobe. Zahvaćene osobe mogu imati ograničenja u svakodnevnim aktivnostima. To može utjecati na njihovu sposobnost obavljanja poslova i uživanja u aktivnostima koje inače rado obavljaju. Također može uzrokovati nesanicu i depresiju te loše djelovati na mentalno zdravlje. Stoga su rana dijagnoza i liječenje boli u ramenu izuzetno važni za poboljšanje kvalitete života zahvaćene osobe.

U članku ćemo pojasniti sve što trebate znati o bolovima u ramenu, uključujući uzroke, dijagnozu, liječenje i prevenciju.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It