MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nove mjere na snazi od sutra do 15 prosinca

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

U nedjelju, 22. studenoga, na snagu stupaju nove, strože epidemiološke mjere radi zaustavljanja širenja koronavirusa u Hrvatskoj, a koje će trajati do 15. prosinca.

Nove nužne epidemiološke mjere u cijeloj Hrvatskoj donose zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu. Na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 15 osoba, na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni najviše 25 osoba, a sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom. Na ostalim privatnim svečanostima smije biti prisutno najviše 10 osoba.

Obveza za sve prodavaonice je da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem mogućem broju kupaca koji istovremeno mogu biti u prostoru sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i uz strogo pridržavanje ograničenja dopuštenog broja kupaca. Također, obveza je za sve prodavaonice i trgovačke centre da u vrijeme kada očekuju dolazak većeg broja kupaca, kako je slučaj sa sniženjima i predblagdanskim kupnjama, poduzmu dodatne mjere kako u njihovim prostorima ne bi istovremeno boravio veći broj kupaca od dopuštenog i kako bi se osiguralo pridržavanje epidemioloških mjera. Obustavlja se rad noćnih klubova, noćnih barova i diskobarova te kasina i automat-klubova. Ugostitelji kojima nije obustavljen rad na ulazu moraju jasno istaknuti obavijest o najvećem mogućem broju gostiju koji istovremeno smiju biti u ugostiteljskom objektu. Sportska natjecanja održavat će se bez gledatelja, a organizatori su obvezni osigurati da se svi natjecatelji i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera. Javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najduže do 22 sata, a od 22 sata do 6 sati je zabranjena prodaja alkoholnih pića.
Ugostiteljski objekt mogu raditi najduže do 22 sata. To radno vrijeme odnosi se i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, osim za usluge smještaja. Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata može se dodatno ograničiti.

Obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje metar i pol.
Poslodavci su obvezni zabraniti dolazak na radna mjesta radnicima koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i smetnje s dišnim organima, a posebno suhi kašalj i kratki dah. Moraju smanjiti fizički kontakt između zaposlenika kad god je to moguće te uvesti rad od kuće kad je to moguće s obzirom na narav posla. Od tvrtki se očekuje i da uvedu klizno radno vrijeme gdje je to moguće, organiziraju rad u smjenama, odnosno skupinama gdje je to moguće te smanje broj fizičkih sastanaka na najmanju moguću mjeru i redovito prozračivati prostore u kojima radnici borave i zadržavaju se.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1196 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu