MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

HONDROMALACIJA PATELE: Među najčešćim uzrocima boli u koljenu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Prvi informativni portal Valpovštine Valpovština.info uspostavio je suradnju s Fizijatar.hr, stranicom o zdravlju i bolnim stanjima mišićno-koštanog sustava.

Na jednostavan način saznajte više o bolestima koje Vas muče putem dostupnih članaka i donosite informirane odluke o vlastitom zdravlju.

Prenošenjem stručnih tekstova usmjeravamo vašu pozornost na odabrane teme, a poveznicom vas usmjeravamo na Fizijatar.hr gdje možete potražiti članak o temi koja Vas posebno zanima ili želite saznati više o bolesti od koje bolujete.

HONDROMALACIJA PATELE: Među najčešćim uzrocima boli u koljenu

Ovaj bolni sindrom poznat kao trkačko koljeno, najčešći je uzrok prednje koljenske boli te jedan je od najčešćih uzroka  boli u koljenu u kliničkoj praksi.

Hondromalacija patele je razmekšanje hrskavice stražnje strane patele (ivera) različitog stupnja, dok još nema promjena na subhondralnoj kosti. Iako bi ime sugeriralo da se javlja isključivo kod trkača, trkačko koljeno se javlja u raznim populacijama. Često se javlja kod rekreativaca, ali i profesionalnih sportaša: trkača, nogometaša, biciklista, veslača, tenisača, odbojkaša itd. Glavni simptom hondromalacije patele je  bol u prednjem dijelu koljena koja se javlja kod opterećenja flektiranog (savinutog) koljena npr. kod penjanja uza stube, trčanja ili čučanja. U ovom članku ću nastojati pojasniti većinu značajki dijagnoze hondromalaceje patele, istražiti uzroke, simptome i dostupne mogućnosti liječenja.

Kako se radi o stanju koje se često susreće kod sportaša i opće populacije, razumijevanje hondromalacije patele ključno je za učinkovito liječenje.

Cilj je pružiti čitateljima sveobuhvatan uvid u ovo često stanje koje je uzrokom boli u koljenu.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu